Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video | Voorbeschouwing SBV Excelsior – PEC Zwolle

Zwolle – Vanavond trapt PEC Zwolle de tiende speelronde van de Eredivisie af. In Rotterdam treffen de Zwollenaren SBV Excelsior. De wedstrijd in stadion Woudestein begint om 20.00 uur. De spelers zullen worden aangemoedigd door meer dan 170 Zwolse supporters. Top dat jullie er ook in Rotterdam weer bij zijn.

Vorm

SBV Excelsior begon dit seizoen uitstekend aan de competitie. Na knappe overwinningen op FC Twente en FC Groningen leed de ploeg van trainer/coach Mitchell van der Gaag in de derde speelronde tegen ADO Den Haag de eerste nederlaag van het seizoen. In de overige speelrondes werd vervolgens nog één keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. De andere vier wedstrijden verloren de Rotterdammers. Met deze tien punten staan de Kralingers op een negende plaats op de ranglijst. Dat is negen plaatsen hoger dan PEC Zwolle. De ploeg van trainer/coach Ron Jans is na vorig weekend weer de rode lantaarndrager van de Eredivisie. Na vijf nederlagen en twee gelijke spelen, behaalde de Zwolse ploeg op vrijdag 30 september de eerste overwinning van het seizoen. Hierna volgde een gelijkspel tegen FC Twente, waardoor de Zwollenaren nu twee wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Hiermee lijkt de weg omhoog te zijn ingezet.

Recente duels

Sinds de terugkeer van beide ploegen op het hoogste voetbalniveau in Nederland, heeft PEC Zwolle niet meer verloren van SBV Excelsior. De grootste overwinning op de Kralingers boekten de Zwollenaren op 30 november 2014. In stadion Woudestein stond toen een 0-5 eindstand op het scorebord. Vorig seizoen won PEC Zwolle thuis met 3-0 van de Rotterdammers. In de uitwedstrijd bleef het team van Jans steken op een 2-2 gelijkspel. De laatste nederlaag van de Zwolse ploeg tegen SBV Excelsior was op 9 mei 2010. De Kralingers waren in eigen huis met 4-3 te sterk. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

01-05-2016 SBV Excelsior – PEC Zwolle 2-2 Eredivisie
12-09-2015 PEC Zwolle – SBV Excelsior 3-0 Eredivisie
22-03-2015 PEC Zwolle – SBV Excelsior 1-1 Eredivisie
30-11-2014 SBV Excelsior – PEC Zwolle 0-5 Eredivisie
17-12-2013 SBV Excelsior – PEC Zwolle 1-4 KNVB Beker

Oude bekende

Bart Schenkeveld keert vrijdagavond voor even terug in Kralingen, waar hij een half seizoen gespeeld heeft. In 2012 werd Schenkeveld door SBV Excelsior gehuurd van Feyenoord. In de twaalf wedstrijden die de verdediger speelde, scoorde hij twee keer.

Meer informatie

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Lindhout. De heren Strijker, Balder en Van der Vrande assisteren hem.

Gerelateerde artikelen

Back to top button