Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleSinterklaasjournaal 2018Voorpagina

VIDEO – Sinterklaas komt met nieuwe Pakjesboot 12 én Schipper aan in Zwolle

Zwolle – Een nieuwe boot voor Sinterklaas en wat voor één.  Een hele lange met een echte stoompijp erop. Even leek het erop dat Sinterklaas in Zwolle zonder boot verder moest. De oude boot had een andere ligplaats in Nederland gekregen. Maar gelukkig wist de hoofdpiet toch een mooi nieuw stoomschip voor Sinterklaas te regelen met een ‘Schipper die ook nog eens mocht varen!’.

 

Boot met Schipper!

Een boot ook  waar heel veel pakjes op kunnen voor alle kindjes in Zwolle. Om half drie zaterdagmiddag meerde de nieuwe Pakjesboot 12 aan op het Rodetorenplein in Zwolle. Onder opwachting van de burgemeester Henk Jan en heel, heel veel kinderen op het plein én in de straten.

‘FOTOMOMENT’ met de pieten

Sinterklaas ging op zijn schimmel Amerigo langs de Thorbeckegracht via het Gasthuisplein naar het Grote Kerkplein. Onderweg konden de kinderen genieten van vele mascottes zoals Zwolfje van PEC Zwolle en vele Disney figuren. Maar ook werkelijk alle pieten wisten er een waar feest van te maken. In de straten werden heel veel kinderen verrast met heerlijk strooigoed. En als de fluit ging stormde alle pieten langs de lijn om de wachtende kinderen te verblijden met een fotomoment. En wat te denken van alle touwtjesspringpieten en fietspieten die alvast oefenden om over de daken te springen en te fietsen.

Op het Grote Kerkplein werd de hele middag heerlijk gespeeld op het Go Kids plein en kon iedereen aan het eind van de dag meedoen met het feest van Sinterklaas.

Over de daken

En de komende weken? Dan kan natuurlijk de schoen worden gezet. Sinterklaas en zijn pieten gaan vannacht al over de Zwolse daken. Weer of geen weer!  Regen, sneeuw of storm .. Sinterklaas zegt altijd ‘Pieten … Het is zoals het is ….’ .

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button