SportVoetbal

Berkum afgetroefd door Eemdijk

Zwolle – Berkum is in eigen huis tegen Eemdijk met 0-4 onderuit gegaan, waarbij de Zwollenaren vooral in de eerste helft aan alle kanten voorbij werden gelopen. De ploeg bleek het gemis van een flink aantal basisspelers niet goed op te kunnen vangen en Eemdijk maakte daar gretig en efficiënt gebruik van.

“Het was bij ons zwaar onder de maat, we gaven veel te veel ruimte weg,” vond Berkum-coach Arno Hoekstra. “In de eerste helft was het heel onsamenhangend en hielpen we elkaar niet. Daar heeft Eemdijk goed van geprofiteerd.” Zijn collega Patrick Loenen van Eemdijk zag dat zijn ploeg uitstekend met de kansen omging. “Wij hebben de geboden ruimte goed benut, we maakten het verschil in het eerste halfuur.”

Feller

Eemdijk kwam direct feller uit de startblokken. Na slordig balverlies bij de thuisclub moest de in deze competitie debuterende Berkum-keeper Huib Veurink al direct alle zeilen bijzetten om de bezoekers van een snelle voorsprong af te houden. Die viel vijf minuten later alsnog toen de snelle rechtsbuiten Deen van Embricqs uitbrak en hij de vrij voor het Berkum-doel staande Evert Brouwers op maat bediende: 0-1. Even daarna kwam Chris van der Meulen, na goed voorbereidend werk van Hoeseb Yakob en Björn Bakker, aan de andere kant net tekort om de gelijkmaker binnen te werken.

Na ruim een kwartier nam Eemdijk verder afstand. Uit een kort genomen corner kon Mauro Franken de 0-2 binnen koppen en daarmee was het leed voor de thuisclub nog lang niet geleden. Nadat een ziedend schot van Berkum-middenvelder Ruud Wellenberg door doelman Gerben Ruizendaal van Eemdijk was gekeerd stond Maikel de Harder uit de direct daarop volgende counter op de goede plek om voor 0-3 te zorgen.

Wissel

Na rust kreeg Berkum met een offensieve wissel wat meer vat op het spel en invaller Johnsen Bacuna leek al snel dichtbij de aansluitingstreffer. Bij zijn inzet stond keeper Ruizenaar echter op de goede plek en ook Youp Kok wist de rebound niet te verzilveren. Berkum bleef aandringen en kreeg ook kansen maar kwam er niet meer door. Aan de andere kant bleef Eemdijk gevaarlijk met uitvallen, maar lange tijd hield keeper Veurink de schade beperkt. De Zwolse sluitpost moest in de 83e minuut alsnog capituleren, toen de bal uit een snelle counter via Argjend Selimi bij Maikel de Harder belandde, die met zijn tweede goal van de middag voor 0-4 zorgde. Ook daarna waren er nog kansen voor Berkum om de stand iets draaglijker te maken, maar zelfs dat zat er niet meer in.

Door deze thuisnederlaag, de eerste in de competitie sinds maart 2016 (!), is Berkum naar de vierde plek in de Hoofdklasse B gezakt. De Zwollenaren kregen een lesje in efficiëncy en staan weer met beide benen op de grond!

Berkum-Eemdijk, 18 november 2017
Eindstand: 0-4 (0-3)

Doelpunten: 7. Evert Brouwers (0-1), 18. Mauro Franken (0-2), 34. Maikel de Harder (0-3), 83. Maikel de Harder (0-4)

Scheidsrechter: Alex van Kraay

Gele kaarten: Jason Huisman, Hoeseb Yakob (Berkum), Deen van Embricqs, Sjohn van Gulik (Eemdijk)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Jorben Nieuwenhuis, Jordi Lemmens, Jeroen van Brummen, Jason Huisman, Ruud Wellenberg (46. Johnsen Bacuna), Björn Bakker, Hoeseb Yakob, Chris van der Meulen, Youp Kok
Opstelling Eemdijk: Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Floris Mulder, Sjohn van Gulik (86. Jorni Camps), Maikel de Harder, Mauro Franken, Jan de Graaf (55. David van de Groep), Deen van Embricqs (76. Argjend Selimi), Klaas de Graaf, Evert Brouwers