Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwollePEC ZwolleSportTV KortVideo NieuwsVoetbalVoorpagina

VIDEO – PEC Zwolle graffiti in catacomben krijgt verhaal met QR-code

Zwolle – In de omloop van het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle zijn vele mooie wandschilderingen te zien. Op deze afbeeldingen, aangebracht met graffiti, staan historische gebeurtenissen van de club weergegeven. Zo zijn er schilderingen zichtbaar van de oprichting, de kampioenschappen en de successen van het jaar 2014.

QR-code laat verhaal achter graffiti zien

In samenwerking met studenten van Landstede MBO zijn deze afbeeldingen de afgelopen periode voorzien van een QR-code. Middels deze code kom je terecht op een apart gedeelte van de website, alwaar de verhalen achter de afbeeldingen te lezen zijn. Een unieke manier waarop de historie van de club tot leven komt.

De opleidingen die hebben meegewerkt aan het realiseren van de website zijn: Applicatie- & Mediaontwikkelaar, Mediamanager en Fotograaf. Robbie Hoekman, student van de opleiding Applicatie- & Mediaontwikkelaar: ,,De afgelopen anderhalf jaar zijn we druk bezig geweest dit project van de grond te krijgen. In het bouwen van de website en zeker ook in de fotografie van de afbeeldingen in de omloop zit veel tijd en energie. Het is mooi dat studenten van de diverse opleidingen die Landstede aanbiedt, daar een steen aan hebben bijgedragen. Wij zijn dan ook oprecht trots op het eindresultaat en de lancering deze vrijdag.” Vanuit PEC Zwolle heeft supporter John van Dijk het project begeleid.

De QR-codes functioneren vanaf afgelopen maandag. Naar verwachting zullen vrijdag voorafgaand aan het thuisduel met N.E.C. supporters een kijkje in de rijke historie van PEC Zwolle nemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button