Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Video – Kerstboom voor Grote Markt gekapt in Nieuwleusen

Zwolle / Nieuwleusen – Aan de doorgaande weg in Nieuwleusen werd zaterdagochtend in alle vroegte een grote kraan en een dieplader opgesteld om de ruim zestien meter hoge kerstboom voor de Grote Markt om te zagen en klaar te maken voor vervoer naar Zwolle.

Een precisie klusje want het verkeer rijdt af en aan op de drukke N377. Het spektakel trekt veel bekijks. Bij de bakker aan de overkant vertelt een trotse mevrouw het erg leuk te vinden dat de boom in Zwolle komt te staan. Ook de familie Knoll staat er als eigenaar bij te kijken. “We hebben dit huis gekocht en de tuin stond eigenlijk vol met bomen. Dit zijn de laatste twee. Toen we hoorden dat Zwolle een boom voor de Grote Markt zocht dachten we er gelijk aan om hem te schenken.”, vertelt Ingrid Knoll, de vrouw des huizes. Ze heeft geen idee hoe oud de boom is.

Een eindje verderop in de berm staan de buurvrouw en een overbuurman het tafereel te aanschouwen. “De boom is in ieder geval al 32 jaar oud. Want toen wij hier 32 jaar geleden kwamen wonen stond hij er al.” Maar misschien is de boom nog wel ouder, doet de overbuurman een duit in het zakje. “Ik ben al heel wat ouder dan 32 jaar. Ik woon hier al mijn hele leven lang maar ik kan me niet anders herinneren dat die boom er al stond.”

De boom gaat vandaag nog niet op transport naar Zwolle. Dat gaat maandagochtend in alle vroegte gebeuren. Rond acht uur ’s ochtends zet de Rova de boom dan rechtop.

Op woensdag 8 december 17:00 uur zet de familie Knol gezamenlijk met burgemeester Peter Snijders de verlichting aan om de kerst officieel in te luiden..

Gerelateerde artikelen

Back to top button