Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Genieten van grote én kleine verhalen

WorldPressPhoto 2018 en 'De Stad vertelt' exposeren in de Grote Kerk

 

Zwolle – “Je kunt bijna het zweet van de schaapscheerders zien op de foto.” Op die manier vertelt Yara Dragt het verhaal over de schaapskudde die in Zwolle rondtrekt om de dijken te begrazen. Haar fotocollage over het scheren van de 350 schapen is een onderdeel van de fototentoonstelling ‘De Stad Vertelt’. Deze is tot en met 24 september te bewonderen in de Grote Kerk te Zwolle, samen met WorldPressPhoto 2018.

verslag: Martin van der Hooft

De Zwolse studente Yara Dragt won met haar collage de derde prijs van de vakjury. Fieke van ’t Riet, één van de organisatoren van de tentoonstellingen, looft de collage. “Het is een heel mooi klein verhaal, maar daarom juist ook heel sterk.” De tweede prijs in de wedstrijd ging naar Jan Joxhorst met ‘Dérive’. Een fotoserie waarbij Joxhorst in zo’n recht mogelijke lijn liep van het station naar de Spiegel. Tijdens die wandeling fotografeerde hij details in het straatbeeld die je normaal over het hoofd ziet. De van oorsprong Griekse fotograaf Andrea Shkreli werd uitgeroepen tot winnaar met zijn serie ‘Oostende Vertelt’.

De Zwolse studente Yara Dragt kreeg van de vakjury de 3de prijs voor haar serie ‘Schapen Scheren’

“De WordPressPhoto-tentoonstelling vertelt in onze beleving het verhaal van de wereld,” aldus Fieke van ’t Riet. Met ‘De Stad Vertelt’ willen we daarnaast ook de kleinstedelijke verhalen vertellen. Samen maken ze het beeld compleet.”

Het is belangrijk dat de stad haar verhalen vertelt. Mensen nemen de stad vaak maar voor lief en kijken niet verder. Yara Dragt

 

De beide tentoonstellingen, nog aangevuld met werk van studenten van onder andere Deltion, Cibap en Landstede zijn te zien tot 24 september in het academiehuis De Grote Kerk te Zwolle. Op 23 september maakt de organisatie de publieksprijs bekend.

De tentoonstelling van WorldPressPhoto en ‘De Stad Vertelt’lopen door elkaar. Zodat de bezoekers steeds geconfronteerd worden met de grote én de kleine verhalen.
Lees hier alles over de tentoonstellingen.

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button