112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie houdt asorijder staande dankzij Facebook tip

Zwolle- Vanavond, rond kwart over zes, kreeg het Webcareteam Politie IJsselland een melding dat er in Zwolle een grijze Volkswagen Golf op een gevaarlijke en asociale wijze door Zwolle zou rondrijden. De bestuurder zou ook nog eens meerdere keren door rood licht zijn gereden.

De melder heeft een foto gemaakt van deze auto en als privébericht via Facebook Messenger naar de politie gestuurd. Op de foto was het voertuig en het kenteken goed zichtbaar. Het Webcareteam Politie IJsselland heeft deze melding direct doorgestuurd naar de mobiele telefoons van surveillerende agenten in Zwolle.

Rond de klok van acht uur zagen agenten de auto rijden. De auto heeft vervolgens een stopteken gegeven en er is een stevig gesprek gevoerd met de bestuurder. Hij erkende dat hij verkeerd bezig was geweest en beloofde dan ook beterschap.

Geen bekeuring

De politie kan in dit soort gevallen geen bekeuringen uitdelen omdat zij de overtredingen zelf moeten waarnemen. De politie legt dit soort meldingen wel vast waardoor de bestuurder en de betrokken auto op extra aandacht van de sterke arm kunnen rekenen.

Sneller contact met de politie via social media

De politie in Zwolle is vanaf 30 april bereikbaar via social media. Iedereen kan via Facebook en Twitter tips, meldingen en vragen achterlaten. Het webcareteam staat dagelijks klaar tussen 7.00 uur en 23.00 uur.

Het webcareteam van de politie Zwolle is bereikbaar via Twitter en Facebook.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button