Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Eerste lammetje van ‘onvruchtbare’ ram Hans Klok geboren; nog 256 te gaan!

Zwolle – Het eerste lammetje van de ‘onvruchtbare’ ram Hans Klok is geboren. Ze heet Claudia en staat met haar moeder in een apart gedeelte van de stal van De Vreugdehoeve. Bijzonder, want haar vader is de ram met de naam Hans Klok die eigenlijk geen lammetjes kon maken. Hij was al tijden gecastreerd.

Gecastreerde ram Hans Klok dekt 257 schapen

Bij De Vreugdehoeve werken ze voor het dekken van de schapen altijd met twee rammen. Eéntje die echt dekt, het liefst zo’n veertig stuks. En eentje die de rest van de schaapskudde vrouwtjes ’tevreden’ houdt totdat ze echt weer gedekt mogen worden. Maar hier ging het een beetje mis. De gecastreerde ram met de mooie naam Hans Klok bleek te kunnen toveren. Zo erg gecastreerd was hij nou ook weer niet. Resultaat? Maar liefst 257 schapen zwanger!

700 lammetjes

Afgelopen woensdag was het eerste schaap uitgerekend. Toch liet het lammetje nog even op zich wachten.  En zondagochtend was het zover. Het eerste lammetje werd geboren. Nog 256 geboortes te gaan. Boer Herman van Assen verwacht er zo’n 700, En dat allemaal tussen nu en het eind van het jaar.

Kraamvisite

Wil je de lammetjes bekijken? De Vreugdehoeve is van woensdag t/m vrijdag pen van 10 tot 18.00 uur en in het weekend van 10 tot 20.00 uur. Maandag en dinsdag zijn ze gesloten. Ook eerste kerstdag zijn ze dicht. Tweede Kerstdag is iedereen van harte welkom vanaf 10.00 tot 15.00 op de Vreugdehoeve.

 

De Vreugdehoeve

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button