Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Eerste 12 sociale huurwoningen opgeleverd op oude Wezenlanden Ziekenhuis locatie

Zwolle – Wethouder Eefke Meijerink heeft vandaag de sleutel van de eerste sociale huurwoning aan de Thoden van Velzenstraat overhandigd aan de nieuwe bewoonster. Deze woning staat op het voormalige Isalaterrein en is de eerste van de 12 woningen die de komende week wordt opgeleverd.

‘Voorheen was hier het Weezenlanden-ziekenhuis waar lief en leed werd gedeeld. Nu staan er deze prachtige woningen waar hopelijk vooral veel mooie momenten beleefd gaan worden’, zo sprak Eefke Meijerink.

Bijzonder aan dit project is de ligging van de sociale huurwoningen: de mooie eengezinswoningen met tuin en parkeerplaats staan op een uniek stukje Zwolle, direct naast het centrum aan de nieuwe straten Thoden van Velzenstraat en de Grijpswaldstraat.
De eengezinswoningen zijn gerealiseerd door KlokGroep/Novaform.

Het komende jaar start Openbaar Belang met de bouw van nog 23 eengezinswoningen op dit Isalaterrein, waardoor eind 2019 het totaal aantal op 35 sociale huurwoningen komt.

 

Interview met Sjoerd Quint over krapte woningbouw in Zwolle
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button