Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Video – Biljartverening ‘De Pomerans’ uit de Diezerpoort bestaat 70 jaar

Verslag: Rob Kolenbrander

Zwolle -Zwolle heeft al 70 jaar een biljartvereniging met de naam ‘De Pomerans’. Zaterdag hield de club een open huis om buurtbewoners en geïnteresseerden te laten zien wat er binnen de deuren van het oude kerkje allemaal gebeurd. Naast ‘live’ demonstraties kon er ook worden meegespeeld op één van de vier wedstrijdtafels.

Biljartvereniging ‘De Pomerans” is opgericht in juni 1948 te Zwolle. Na vele omzwervingen in verschillende club lokaliteiten, heeft de club sinds 1982 een eigen verenigingsgebouw aan de Gennestraat 1 in Zwolle.

Dat verenigingsgebouw is een voormalig kerkje dat helaas regelmatig werd beklad met graffiti. Om het gebouw een mooier aanzicht te geven is het onlangs onder handen genomen. Kunstschilder Henk Nijenhuis heeft de gevels verfraaid met enkele muurschilderingen. Aan de zijkant zijn de nissen geschilderd als glas-in-lood ramen met schilderingen van de jaargetijden. De voorkant van het oude kerkje heeft nu een aanblik van dag en nacht. En uiteraard staat naast de zijingang het schild van Biljartvereniging de Pomerans. De schilderingen zijn mogelijk gemaakt met geld van buurtbewoners en het Buurtcultuurfonds.

Website De Pomerans

Gerelateerde artikelen

Back to top button