Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapProgramma'sTV KortVoorpagina

Video – 1700 kids keken binnen bij technische bedrijven in Zwolle

Zwolle – Een keertje achter de schermen kijken bij technische bedrijven in Zwolle? Dat kon op zaterdag 11 maart tijdens de open dag van de week van de techniek. Maar liefst 8 technische bedrijven deden vandaag hun deuren open om 1700 basisschoolleerlingen uit de regio Zwolle een kijkje in de keuken te geven.

Week van de Techniek

De Week van de Techniek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Techniek. In deze stichting zitten technische bedrijven en onderwijsinstellingen. Samen zetten ze zich in voor meer instroom van jongeren in de technische opleidingen en beroepen. Door voorlichting te geven, gastcolleges te verzorgen en evenementen te organiseren. Eén van de jaarlijkse initiatieven is de Week van de Techniek.

Instroom jongeren in de techniek

Techniek is heel veelzijdig zo bleek. Er waren dan ook vele vormen te zien. Van metaalbewerking tot beveiligingstechniek. Volop beroepskeuzemogelijkheden. Want daar gaat het om tijdens de week van de techniek. Technische bedrijven en onderwijsinstellingen uit Zwolle zetten zich samen in voor meer instroom van jongeren in de technische opleidingen en beroepen.

Tijdens deze afsluitende dag konden de leerlingen samen met hun familieleden een bezoek brengen aan acht technische bedrijven verspreid over vijf locaties.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button