Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Verkeersmaatregelen vanwege de Zwolse Zomerkermis

Zwolle – Van vrijdag 10 tot en met zondag 19 augustus is er Zomerkermis op het Rodetorenplein, de Melkmarkt, de Grote Markt, de Luttekestraat en het Grote Kerkplein. Om de kermisattracties hun plek te kunnen laten innemen op het kermisparcours worden op maandag 6 augustus voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Aansluitend gaan de attracties in opbouw. Dit duurt tot en met vrijdagochtend 10 augustus. Op 20 en 21 augustus wordt de kermis afgebouwd en het kermisterrein opgeruimd.

De kermis en de op- en afbouwperiode hebben gevolgen voor het verkeer in de binnenstad. Voor meer informatie over de zomerkermis en het omlijstend programma: www.zwolle.nl/zomerkermis

Verkeer

Het verkeer komend vanaf de Blijmarkt moet rekening houden met stremming op de route Praubstraat, Grote Kerkplein, Sassenstraat. Via de Goudsteeg en de Bloemendalstraat is het mogelijk om de Sassenstraat (rijrichting alleen het centrum uit) te bereiken.

Busroutes

De kermis heeft ook gevolgen voor busroutes: de stadslijnen 2, 3 en 12 van Syntus rijden vanaf maandag 6 augustus niet via Jufferenwal-Rodetorenplein-Buitenkant maar via Kamperpoortenbrug, Pannekoekendijk, Burgemeester Roelenweg/Schuttevaerkade en omgekeerd. Deze omleiding geldt tot en met 21 augustus.

Bezoekers kunnen ook goed gebruik maken van de centrumhalte Katwolderplein aan de Pannekoekendijk. Dit is de centrumhalte voor alle stads- en streeklijnen en ligt op korte loopafstand van de binnenstad.

Taxistandplaatsen

Gedurende de kermisperiode kunnen taxi’s vanaf 18.00 uur haar klanten ophalen en afzetten aan Potgietersingel. Daar bevinden zich tijdelijk taxistandplaatsen.

Uitzondering is vrijdag 17 augustus tijdens Stratenfestival, dan zijn de taxistandplaatsen op Kamperpoortenbrug en aan Groot Wezenland dichtbij het Kerkbrugje.

Warenmarkt op vrijdag en zaterdag

In verband met de Zwolse Zomerkermis wordt de warenmarkt op vrijdag 10 en 17 augustus en zaterdag 11 en 18 augustus gehouden op Oude Vismarkt, Gasthuisplein en omgeving. De genoemde en aanliggende straten zijn tijdens de warenmarkten niet bereikbaar voor verkeer.

Wegsleepregeling binnenstad

Tijdens de Zwolse Zomerkermis is een wegsleepregeling voor foutief geparkeerde auto’s in de binnenstad van kracht. Beschikbare parkeerlocaties worden aangegeven door het parkeerverwijssysteem op de binnenring.

Meer informatie over parkeerlocaties en tarieven: www.zwolle.nl/parkeren
Meer informatie over wegwerkzaamheden en stremming door evenementen in Zwolle: www.zwolle.nl/bereikbaarheid

Gerelateerde artikelen

Back to top button