112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verkeersdrukte op wegen in Europa – schoolvakanties Zwolle begonnen

Zwolle – Dit weekend wordt drukte verwacht op de weg door de start van de zomervakantie in de regio Noord. In Zwolle gaan vanmiddag om 12 uur de scholen dicht en zal voor velen de vakantie beginnen.

Volgens de ANWB zullen er vrijdagmiddag 15 en zaterdag 16 juli veel files staan op de Europese vakantieroutes. In Nederland zal het meevallen. De terroristische aanslag in Nice zal waarschijnlijk leiden tot extra grenscontroles bij Frankrijk.

Frankrijk

Op veel snelwegen richting het zuiden zal het vakantieverkeer in de file terecht komen.

De ANWB geeft als grootste knelpunten in Frankrijk aan: A7/A9 Lyon – Spanje, tussen Lyon en Orange, bij Montpellier en Narbonne, De A10/A63 Parijs – Spanje bij Orléans, Tours en Bordeaux en de A71/A75 Vierzon – Beziers, bij Clermont-Ferrand. Tussen 09.00.00 en 17 uur is de kans op files zaterdag het grootst.

De VID waarschuwt voor grenscontroles. ‘Op de grenzen tussen Belgie en Frankrijk wordt nog altijd gecontroleerd. Dit leidt vooral op de snelwegen tussen Kortrijk en Lille (E17/A22) en Brussel en Valenciennes (E19/A2) geregeld tot files. De VID raadt vakantiegangers op de heenweg naar Frankrijk aan bij Doornik (E42/A27) de grens over te steken. Op de terugweg kan gewoon de oude route via Lille worden gereden: de grenscontroles staan immers alleen Frankrijk in.’

Aanslag Nice

Door de terroristische aanslag in Nice zal de grenscontrole nog intensiever zijn. In Nice is donderdagavond een vrachtwagen ingereden op een menigte op de boulevard van Nice. Er zijn zeker 84 mensen om het leven gekomen bij de aanslag.

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland

Ook in Duitsland zijn lange wachtrijen te voorzien. Van vrachtverkeer zal de automobilist echter geen last hebben. Vrachtwagens mogen op zaterdag tussen 07:00 en 20:00 uur niet door Duitsland mogen rijden. Dit reisverbod voor vrachtverkeer geldt tot eind augustus. Wel wordt er in Duitsland op 575 plaatsen aan de weg gewerkt. Dit geeft opstoppingen bij Hamburg (A1/A7) en op de wegen naar de kust. Richting het zuiden loopt het vast rond Stuttgart, Neurenberg en München (A3, A8,A9, A99).

In Oostenrijk is de Fernpasroute een bottleneck, in Zwitserland kunnen de wachttijden dit weekend oplopen bij de Gotthardtunnel en bij de grensovergang Chiasso flink oploopt.Op zaterdag tot wel 2 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button