Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Vandaag: boerenprotest in Zwolle: ‘Op 7 juli gaan we wat zaakjes rechtzetten!’

Zwolle – De politie waarschuwde de boeren gisteren al om niet de snelweg te betreden met trekkers. Zwolle is een van de vier plekken van het Stikstofprotest; andere acties worden vandaag gevoerd in Assen, Arnhem en Den Bosch. De boeren zijn van mening dat zij de rekening van de stikstofcrisis moeten betalen, daarnaast vinden ze dat de ruimte voor boerenbedrijven de komende jaren flink wordt ingeperkt.

Diverse bronnen speculeerden dat de boeren vertrekken vanaf de Lichtmis, om 10 uur. Vanuit daar willen de boeren rijden richting het provinciehuis in Zwolle. Farmers Defence Force (FDF) schreef zelf op de website: ‘Boerenfamilies worden onteigend en verdreven van hun land – voor een probleem dat niet door ons wordt veroorzaakt!  Over ons lijk!! Voor geen van de plannen is in de landbouwsector sprake van enige steun! Op 7 juli gaan we wat zaakjes rechtzetten! In de regio, waar de zwaarste klappen gaan vallen als de politiek op de door haar ingezette weg, onverminderd voort kan zetten.’

Boosheid

De boosheid ontstond naar aanleiding van een adviesrapport van landschapsarchitect Berno Strootman en hoogleraar Jan Willem Erisman. Het rapport adviseert de overheid om op korte termijn duidelijke maatregelen te nemen om de uitstoot van de landbouw terug te dringen. Het gaat dan met name over plaatsen waar de impact op de natuur het grootste is.

De hoge hoeveelheid stikstof in ons land zorgt al jaren voor een achteruitgang van beschermde natuurgebieden en de volksgezondheid.

De acties zijn om 14 uur afgelopen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button