CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vanaf dinsdag nieuwe inreisbeperkingen voor Duitsland vanuit Nederland

Zwolle – Mensen die vanaf komende dinsdag naar Duitsland willen reizen krijgen te maken met strengere inreisbeperkingen.

Dit betekent onder andere dat reizigers uit ons land tien dagen in quarantaine moeten na aankomst op hun bestemming in de Bondsrepubliek. De quarantaineplicht geldt niet voor wie volledig is gevaccineerd of genezen van een besmetting met het coronavirus. Dat meldt het Robert Koch Institut, de Duitse tegenhanger van RIVM.

Een volledige vaccinatie betekent dat de laatste prik minimaal twee weken geleden is. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat om niet in quarantaine te hoeven. Na de vijf dagen quarantaine kan er een test worden gedaan. Als die negatief is, is de quarantaine voorbij.

Voor reizigers die in Duitsland op doorreis zijn, is een negatieve test voldoende. De extra maatregelen zouden ook niet gaan gelden voor mensen die naaste familie opzoeken of korter dan 24 uur in Duitsland zijn.

De quarantaineplicht geldt ook voor kinderen vanaf zes jaar, ook al zijn er nog geen vaccinaties voor kinderen onder twaalf jaar te krijgen.

Meer bekijken
đź’¬ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button