CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vanaf dinsdag nieuwe inreisbeperkingen voor Duitsland vanuit Nederland

Zwolle – Mensen die vanaf komende dinsdag naar Duitsland willen reizen krijgen te maken met strengere inreisbeperkingen.

Dit betekent onder andere dat reizigers uit ons land tien dagen in quarantaine moeten na aankomst op hun bestemming in de Bondsrepubliek. De quarantaineplicht geldt niet voor wie volledig is gevaccineerd of genezen van een besmetting met het coronavirus. Dat meldt het Robert Koch Institut, de Duitse tegenhanger van RIVM.

Een volledige vaccinatie betekent dat de laatste prik minimaal twee weken geleden is. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat om niet in quarantaine te hoeven. Na de vijf dagen quarantaine kan er een test worden gedaan. Als die negatief is, is de quarantaine voorbij.

Voor reizigers die in Duitsland op doorreis zijn, is een negatieve test voldoende. De extra maatregelen zouden ook niet gaan gelden voor mensen die naaste familie opzoeken of korter dan 24 uur in Duitsland zijn.

De quarantaineplicht geldt ook voor kinderen vanaf zes jaar, ook al zijn er nog geen vaccinaties voor kinderen onder twaalf jaar te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button