112 nieuwsAssendorpNieuws uit ZwolleVoorpagina

Uitslaande brand in studentenhuis Oosterlaan

Zwolle – In een studentenhuis aan de Oosterlaan heeft korte tijd een uitslaande brand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle. Niemand raakte gewond.

Rond kwart voor zeven brak brand uit in het souterrain van de studentenwoning. De vlammen sloegen vervolgens aan de achterzijde uit de woning. “Onder meer een kunststof tuinset en de schutting vatten vlam waardoor de dikke zwarte rookwolken van grote afstand te zien waren,” zegt brandweerwoordvoerder Maurice van Zoelen. Bewoners van het studentenhuis en de naast gelegen studentenhuizen moesten hun woningen verlaten. De Oosterlaan werd afgesloten door de politie voor al het verkeer.

Het souterrain en het appartement er boven liepen forse brandschade op. Salvage is ingeschakeld om de bewoners bij te staan in de afhandeling van de schade. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf is begonnen met de reiniging van rook- en roetschade. Het team brandonderzoek van de brandweer is gestart met een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button