Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Tien Vitessenaren te sterk voor PEC Zwolle

Zwolle – Het is PEC Zwolle niet gelukt om de traditioneel lastige uitwedstrijd bij Vitesse te winnen. In Arnhem hebben de Blauwvingers een uur lang een man meer, maar al koppend blijkt Bryan Linssen met drie doelpunten een ware kwelgeest te zijn: 4-1.

PEC Zwolle kende al vroeg een tegenvaller, want uit de eerste de beste kans van de wedstrijd was het direct raak voor Vitesse. Bryan Linssen kopte raak uit een hoekschop. De Zwollenaren lieten zich echter niet uit het lood slaan door de vroege 1-0. Geduldig zochten de mannen van Jaap Stam naar het gaatje, dat halverwege de eerste helft werd gevonden. Kingsley Ehizibue zette voor, waarna Lennart Thy de bal kreeg. Hij kon uit de draai verwoestend uithalen: 1-1. Niet lang daarna volgde een meevaller, toen Alexander Büttner een rode kaart kreeg voor een charge op Younes Namli. De Vitesse-middenvelder kon inrukken op advies van de VAR, nadat scheidsrechter Björn Kuipers in eerste instantie geel had gegeven. In het restant van de eerste helft kreeg PEC Zwolle het balbezit en dat leverde via Pelle Clement nog een aardige kans op. Hij zag zijn schot over het doel verdwijnen.

Dat Linssen aardig kan koppen, bleek begin tweede helft. Opnieuw scoorde hij koppend uit een hoekschop. Een flinke tik voor PEC Zwolle, dat vervolgens wel aan een omsingeling van het Arnhemse doel begon. Het vele balbezit leverde rond minuut zeventig een aantal kansen op. Mike van Duinen zag in kansrijke situatie zijn schot geblokt worden, terwijl een kopbal van Vito van Crooij voorlangs ging. Vitesse bleef gevaarlijk in de omschakeling en dat werd in minuut 73 andermaal duidelijk. Invaller Mohammed Dauda schoot de 3-1 binnen, nadat de pas ingevallen Clint Leemans ongelukkig onderuit ging op het middenveld. Linssen maakte het daarna nog pijnlijker voor de Zwollenaren door opnieuw koppend voor de 4-1 te scoren.

Komende woensdag mag PEC Zwolle in eigen huis op jacht naar revanche. In het MAC3PARK stadion is FC Groningen om 19.45 uur de tegenstander.

Vitesse – PEC Zwolle 4-1 (1-1).
Toeschouwers: 15.387
Scheidsrechter: Kuipers
Rode kaart: 29. Büttner (Vitesse)
Gele kaarten: Van Polen en Ehizibue (PEC Zwolle)
Vitesse: Pasveer, Karavaev (55. Doekhi), Van der Werff, Clarke-Salter, Clark, Ødegaard, Serero, Bero, Büttner, Buitink (60. Dauda), Linssen
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizbue, Van Polen, Lachman, Paal (83. Paal), Hamer (71. Leemans), Clement, Namli, Van Crooij (71. Elbers), Thy, Van Duinen
9. Linssen 1-0