112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Twee vrouwen aangehouden voor mishandeling buschauffeur

Zwolle – De politie heeft zondagavond 1 januari twee vrouwen aangehouden voor de mishandeling van een buschauffeur.

Rond 22.40 uur kreeg de politie de melding dat een buschauffeur op de Waallaan was mishandeld door twee vrouwen. De mishandeling vond plaats in de bus bij een bushalte. Er ontstond een woordenwisseling tussen de buschauffeur en de vrouwen. Daarna sloegen de vrouwen de man. Hij raakte daarbij lichtgewond aan zijn hoofd. Vervolgens gingen de twee er vandoor.

Aanhoudingen

De buschauffeur had een duidelijk signalement en kon ook vertellen in welke richting de vrouwen waren gevlucht. Agenten zijn in de omgeving op zoek gegaan en konden de twee vrouwen aanhouden op de Haringvliet. Het gaat om twee vrouwen van 22 jaar uit Enschede en Zwolle. Tijdens de fouillering troffen agenten verdovende middelen aan bij de vrouw uit Enschede.

Optreden tegen geweld

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, maar ook buschauffeurs en conducteurs, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

Plaats op kaart bij benadering;

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button