Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Travers en ZwolleDoet! bundelen hun krachten

Stichting Travers en Stichting Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! gaan per 1 januari 2015 een bestuurlijke fusie aan. Door deze samenwerking ontstaat meerwaarde voor partners van Travers en Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en voor de dienstverlening aan inwoners van Zwolle. Beide organisaties bevorderen de participatie van inwoners in de stad Zwolle en zullen elkaar met hun kennis en activiteiten versterken.

Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! richt zich net als Travers op versterking van buurten en wijken en op participatie van inwoners. Travers is een stedelijke organisatie, die actief is in de wijken. Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! biedt stadsbreed diensten aan en versterkt hiermee het aanbod van Travers Welzijn. Andersom kan ZwolleDoet! profiteren van Travers Welzijns netwerken in de wijken.
De twee organisaties gaan onder meer samenwerken met sociale wijkteams. De sociale wijkteams bieden vanaf 1 januari 2015 in alle wijken van de stad zorg- en hulpverlening aan inwoners. In de sociale wijkteams zijn diverse organisaties vertegenwoordigd, waaronder Travers Welzijn.

Overeenkomsten

Travers biedt behalve welzijnswerk (Travers Welzijn) ook kinderopvang (Doomijn) en cultuur (Hedon). Stichting Travers is een maatschappelijke onderneming. De missie van Travers is gericht op het bevorderen van de leefbaarheid en het versterken van de samenleving in de buurten en wijken van de stad en de regio. De activiteiten van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! bevorderen vrijwillige inzet van mensen in de breedste zin van het woord. Daarnaast organiseert Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! informele zorg en ondersteuning voor mantelzorgers.
“Zwolle Doet! en Travers gaan beide uit van de versterking van de burgerkracht. De belangrijkste overeenkomst tussen deze organisaties is het belang dat zij hechten aan het versterken van de kracht van de civil society”, zegt Wim Bosch, voorzitter van de raad van bestuur van Travers. “Vanwege de actuele veranderingen op het gebied van (jeugd)zorg, welzijn en arbeidsparticipatie wordt steeds vaker een beroep gedaan op de zelfredzaamheid van mensen. Voor mensen die tijdelijk ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van welzijn, participatie en zelfredzaamheid, zijn er bij Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en Travers Welzijn diverse medewerkers, vrijwilligers, coaches en projecten. Hierbij werken we ook graag samen met andere organisaties.”

Gevolgen

Voor medewerkers van Travers en Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! zijn geen personele consequenties aan de bestuurlijke fusie verbonden. Ook voor de taken en werkzaamheden van de beide organisaties zijn er geen directe gevolgen. Beide organisaties zijn de komende periode op de vertrouwde locaties bereikbaar. Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! houdt zijn eigen merknaam.
In het najaar van 2015 nemen het centraal bureau en het Wijkteam Oost van Travers Welzijn samen met het team van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! hun intrek in een voormalig schoolgebouw aan de Burgemeester Drijbersingel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button