HandbalSport

Travelbags/HV Zwolle handbalmannen pakten een nette winst op nummer 4 Havana

Zwolle – Op 16 december mochten de heren van Travelbags HV Zwolle handballen tegen de heren van Havana uit Lent. De dames van Zwolle speelden ook thuis en doordat ze samen op de avond moesten spelen, leverde dat de nodige supporters op die de heren hard konden gebruiken.

De heren van Zwolle hebben nog geen één wedstrijd tegen de heren van Havana verloren, maar dat wilde niet zeggen dat het een makkelijke pot zou worden.

Zwolle opende de wedstrijd met een doelpunt, maar dat weerhield Havana er niet van om een tegendoelpunt te maken. Doordat de dekking slordig stond, kon Havana drie keer scoren. In de dekking van Zwolle kwam veel ruimte vrij, waardoor de heren hadden besloten om zes-nul te gaan verdedigen. Dit pakte goed uit, want Zwolle kwam weer terug op gelijke stand. De eerste 20 minuten bleef het spannend en waren beide teams gewaagd aan elkaar. Met mooie doelpunten aan beide kanten, kon Zwolle toch uitlopen in een voorsprong van 13-10.

Tijdens de rust was besproken dat de heren er een tandje bij moesten zetten en zuiniger met de aanvallen moesten zijn. Bij een balverlies aan de kant van Zwolle, wist Havana dit om te zetten in een tegenaanval richting de Zwolse goal. Door de goed keepende Ahmed Alkrad en Tarik Alkrad, wisten ze de voorsprong te behouden. Na de rust scoorde Zwolle zelfs twee keer uit de break, waardoor ze weer een mooie voorsprong van 5 doelpunten hadden op Havana.

Havana liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en scoorden daaropvolgend ook twee keer achter elkaar. Zwolle behield begin van de tweede helft een voorsprong van 4 à 5 doelpunten.

Dit ging een tijdje goed, maar Zwolle kon de concentratie niet behouden in de verdediging. Er werd maar liefst vier keer achter elkaar gescoord door Havana, waardoor zij terugkwamen in een stand van 24-23.

Zwolle werd met beide benen op de grond gezet. De nieuwkomer Pascal Schutte maakte vandaag zijn rentree in het eerste van Travelbags/HV Zwolle. Hij creëerde rust in de aanvallen en hierdoor kon hij tot scoren komen. De concentratie kwam weer terug en er werd weer gehandbald, zoals het moet. Er werden weer snelle aanvallen gespeeld en de heren konden een aantal keer vanuit de break scoren. Dit resulteerde in een eindstand van 28-23.

De heren Zwolle eindigen 2017 op de tiende plek. De heren weten dat er meer in zit. Ze gaan er op 7 januari weer met vol goede moed tegenaan om te punten thuis te houden. Deze wedstrijd wordt om 13.00 uur in Sporthal Zwolle Zuid gespeeld tegen Duiven HS1.

Voor nu wensen de heren iedereen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2018!

Doelpunten
Lesley Rigter: 6
Rik Talens: 5
Stefan Bult: 5
Igor Klomp: 5
Luuk Broers: 2
Jordy Hendriks: 2
Pascal Schutte: 2
Mark Brijan: 1
Sjouke Attema: 1

Gerelateerde artikelen

Back to top button