BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bouwwerkzaamheden busbrug live te volgen via camerabeelden

Zwolle – De bouwactiviteiten van de busbrug in Zwolle zijn vanaf maandag 18 december live te volgen via de website www.zwolle.nl/busbrug.

De bouw van de nieuwe busbrug is nu in volle gang. Vanaf medio januari 2018 komen de eerste brugdelen vanuit de fabriek van Victor Buyck (België) ’s nachts aan op de voorbouwlocatie aan de zuidzijde van het station (Hanzeland). Op die plek worden de brugdelen vervolgens aan elkaar gemonteerd. Vanaf zaterdag 24 februari tot en met 5 maart 2018 wordt de bovenleiding verlaagd zodat het gehele stalen gedeelte van de busbrug in het weekend van zaterdag 19 tot en met maandagochtend 21 mei over de sporen op de voorgebouwde betonnen pijlers kan worden gelegd. Met de webcam kunnen geïnteresseerden via drie verschillende cameraposities de bouwactiviteiten live volgen.

Webcam

De bouwwerkzaamheden voor de busbrug vinden grotendeels buiten het zicht plaats. Het terrein is afgezet met bouwhekken. Om geïnteresseerden toch een beeld te geven van de activiteiten die achter de bouwhekken plaatsvinden, hebben de gemeente, ProRail en BAM Infra besloten camera’s op te hangen en de beelden live uit te zenden.
Om te zorgen dat personen niet herkenbaar in beeld komen, zijn de camera’s op voldoende afstand geplaatst.

Feiten en cijfers van de busbrug

Totale lengte bus tracé: 433 meter (brugconstructie: 245,5 meter (deels staal en deels beton) op 2 landhoofden en 4 betonnen pijlers.
Vrije overspanning (over spoor): 80,55 meter.
Onderkant brug krijgt houten bekleding. In aluminium rand brug wordt rijbaanverlichting geïntegreerd.
Dagelijks: ca. 1200 bussen over de brug.

Spoorzone

De komende jaren werkt de gemeente Zwolle samen met de provincie Overijssel, NS en ProRail hard aan het verbeteren van het stationsgebied Zwolle. Zo wordt station Zwolle – het tweede spoorknooppunt van Nederland – omgebouwd tot een uitstekend toegankelijk en comfortabel ov-knooppunt in een groene omgeving. Eind oktober startte de bouw voor de busbrug over het spoor. De bouw van het busstation is begin december van start gegaan. Naar verwachting nemen de bussen het nieuwe busstation en de busbrug begin 2019 in gebruik. De busbrug en het nieuwe busstation maken onderdeel uit van een grote hoeveelheid infraprojecten in het stationsgebied van 2017 tot 2025.

Gerelateerde artikelen

Back to top button