HandbalSport

Handbaldames Travelbags/HV Zwolle hield met veerkracht punten thuis

Zwolle – Op zaterdagavond 16 december mochten de Zwolse dames aantreden tegen de nummer 3 HV Haarle. Dit zijn altijd spannende wedstrijden, die beide kanten op kunnen gaan. Zwolle was daarom extra gefocust voor de wedstrijd en wilde de punten zeker thuishouden.

Voordat het fluitsignaal klonk, won pupil Guusje de toss en heeft ze een mooie goal gescoord bij de keepster van Haarle. Zwolle begon sterk en scoorde snel twee keer achter elkaar door onderschepping van de bal. De Zwolse dames stonden collectief in de dekking en speelden mooie snelle aanvallen. Op één moment in de eerste helft kwam Haarle nog gelijk (6-6), maar daar had Zwolle geen boodschap aan en zo ging het de rust in met een 15-8 voorsprong.

In de tweede helft was het de doelstelling om door te zetten waar we waren gebleven. Dit lukte het eerste kwartier van de eerste helft ook goed. Echter bleek het vroeg kerst dit jaar en kreeg Haarle een aantal (11) cadeautjes in de vorm van penalty’s. Vijf penalty’s werden door de Zwolse doelvrouwe gekeerd.

Het lukte Zwolle hierna maar moeizaam om nog gaten te vinden in de dekking van Haarle. Zwolle stond de laatste 10 minuten bijna continue met 5 vrouw in het veld (lees: door tijdstraffen), dit gaf Haarle eventjes weer hoop. Gelukkig bleek de veerkracht van Zwolle groter en wisten zij met 23-20 te winnen.

De dames willen het publiek bedanken en wensen een ieder fijne feestdagen toe. Hopelijk zien zie iedereen volgend jaar weer in grote getalen terug.

Gerelateerde artikelen

Back to top button