Nieuws uit ZwolleSport

‘Topkwaliteitspaarden meenemen om in Zwolle te kunnen winnen’

Zwolle – Jumping Zwolle is nog niet van start of er mag nu al een succes gevierd worden wat betreft de deelnemers. Tussen de inschrijvingen zitten de beste springruiters van de wereld, waaronder de nummer één van de wereldranking, Harrie Smolders. Jumping Zwolle-ambassadeur Jeroen Dubbeldam is verguld. “Het is aardig goed gelukt”, analyseert hij fijntjes zijn taak om bij te dragen aan een zo sterk mogelijk deelnemersveld.

De IJsselhallen in Zwolle staan van 18 tot en met 21 oktober voor het eerst sinds zeven jaar weer in het teken van internationale springsport. De animo was meteen groot. “Iedereen weet dat het een mooie hal is en dat de faciliteiten goed zijn, het was altijd mooi om hier te rijden. Ook al is het geen vijfsterrenconcours – althans nog niet, je weet niet hoe de toekomst eruit gaat zien – er komt toch een zeer sterk deelnemersveld op af. Daar zijn we heel blij mee. Je doet je best ervoor, maar je hebt het niet helemaal in de hand. Je kan wel op je knieën gaan liggen, het is uiteindelijk aan de ruiters om de keuze te maken waar ze willen starten.”

De organisatie is blij met de aanmelding van Harrie Smolders, die de ene uitnodiging na de andere voor een vijfsterrenconcours krijgt en dit jaar alleen op Nederlandse bodem te zien was tijdens de Global Champions Tour in Valkenswaard en op CHIO Rotterdam. Smolders vloog zijn paarden naar Shanghai, New York en het WK in Tryon, hij reed in Rome, St.Tropez, Cannes en Berlin. En binnenkort dus in Zwolle.

De nummer drie van de wereldranking, Marcus Ehning uit Borken, dit jaar winnaar van de prestigieuze Rolex Grand Prix van Aken en teambrons op het WK met de Duitse Mannschaft, is ook van de partij. De Italiaan Alberto Zorzi (19e op de ranking) strijdt mee, de Ier Bertram Allen (26e), Philipp Weishaupt (33e) en Felix Hassmann (60e) uit Duitsland en Jos Verlooy (39e) uit België. De Nederlandse top zal tegengas geven, want Marc Houtzager (42e), Leopold van Asten (52e), Gerco Schröder (91) en Frank Schuttert (116e) zijn er ook bij.

“Als ik dit deelnemersveld zie, dan voorspel ik dat de ruiters topkwaliteitspaarden moeten meenemen naar Zwolle om te kunnen winnen. Het niveau van de sport zal echt hoog zijn”, vertelt Jeroen Dubbeldam, die als oud-olympisch kampioen en oud-wereldkampioen ook zeker niet misstaat op de lijst. Zelf neemt hij drie paarden mee, Roelofsen Horse Trucks Eldorado S (v. Diarado), Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano) en Diesel (v. Untouchable).

In totaal zullen 320 paarden van over de hele wereld op woensdag 17 oktober een box innemen in De IJsselhallen om een dag later hun beste beentje voor te zetten in de parcoursen. In totaal ligt er bijna 1,5 ton euro aan prijzengeld klaar, waarvan er 50.000 euro verdeeld wordt in de afsluitende Grote Prijs op 1.55m niveau op zondagmiddag 21 oktober.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button