112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Topdrukte bij open dag brandweer

Zwolle – De open dag van brandweer Zwolle is gisteren door duizenden belangstellenden bezocht. Iedereen was welkom op de post Zwolle-Zuid, aan de Marsweg, om een kijkje in de keuken te nemen van de brandweer.

“Toen we om 10.00 uur de deuren openden stonden er al mensen te wachten”, zegt brandweerwoordvoerder Jan Wittenberg.

Op het kazerneterrein waren diverse demonstraties te bekijken van brandweerduikers tot het blussen van vlam in de pan. Ook was er te zien hoe de brandweer beknelde slachtoffers bevrijdt uit hun voertuig na een ongeval.

Foto’s: © Peter Denekamp

Terwijl drommen mensen zich verzamelen om te kijken naar een spectaculaire vuurshow verzorgd door de Zwolse stuntman JP de Kam vertelt Rode Kruis hulpverlener Burgers van Rode Kruis Zwolle: “We staan hier vandaag met ons noodhulpteam en om kinderen enthousiast te krijgen een EHBO opleiding te gaan volgen”.

Halverwege de dag treffen we de glunderende Wittenberg kijkend naar de krioelende mensenmassa op de binnenplaats van de kazerne: “De open dag is nu al een succes te noemen”.

Het was een bijzondere editie van de open dag. De Veiligheidsregio organiseert één keer per twee jaar een Veiligheidsdag op één locatie in de regio IJsselland. Dit is een gezamenlijke open dag va politie, brandweer en ambulancedienst. Losse open dagen van alleen de brandweer worden eigenlijk niet meer gehouden. Jammer vonden de brandweermannen en vrouwen van Zwolle. Dus verzorgden ze zelf, op veler verzoek, eenmalig een open dag op de kazerne aan de Marsweg in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button