Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Thomas Lam bij selectie Finland en Slobodan Tedic bij selectie Servië 021

Zwolle – Thomas Lam kan zich met Finland mogelijk gaan opmaken voor het EK. De 27-jarige verdediger zit bij de 26-koppige selectie van bondscoach Markku Kanerva. Ook PEC-Zwolle speler Slobodan Tedic mag op pad laat PEC Zwolle via Twitter weten. Tedic zal deel uit maken van de selectie van Servië 021.

De Finnen beginnen op 12 juni met een Scandinavisch onderonsje tegen Denemarken, waarna Rusland en België de tegenstander zijn, maar spelen eerst twee vriendschappelijke wedstrijden. Servië zal begin juni in eigen land tegen Rusland spelen.

De oefenwedstrijden voor Finland zijn tegen Zweden en Estland, waarna op 1 juni de definitieve EK-selectie wordt bekendgemaakt. Omdat bondscoaches deze zomer meer spelers mogen selecteren dan gebruikelijk, lijkt het EK voor Lam binnen handbereik te liggen. De verdediger, die afgelopen seizoen tot 24 competitiewedstrijden, drie doelpunten en één assist kwam bij PEC Zwolle, mocht zich de afgelopen twee jaar vaak melden in zijn moederland, maar een blessure gooide roet in het eten. Tijdens de laatste interlandperiode werd Lam op de stand by-lijst geplaatst, maar later alsnog ingevlogen.

Voor Finland is de EK-deelname uniek, want nog nooit nam dat land deel aan dit toernooi.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button