Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Schippersinternaat Zwolle dreigt te verdwijnen

Zwolle – Het schippersinternaat in Zwolle, waar al sinds de jaren 50 vele generaties kinderen van binnenvaartschippers zijn opgegroeid, dreigt te verdwijnen. Door een afname van het aantal kinderen staat het gebouw van opvanghuis Prinses Margriet, dat plaats biedt voor tweehonderd kinderen, al jaren grotendeels leeg. Er wonen nu nog maar veertig kinderen. Als er binnen vijf jaar geen oplossing komt, wordt het openhouden van de locatie onbetaalbaar.

De ouders van de kinderen willen het internaat graag behouden en zien kansen voor een andere invulling van de leegstaande gebouwdelen, bijvoorbeeld door ze te verhuren aan andere organisaties. Een andere optie is sloop en nieuwbouw op de huidige locatie of de bouw van een nieuw, kleinschaliger internaat op een andere locatie.

De ouders hebben echter geen gehoor gekregen bij het bestuur van de Stichting Meander, de exploitant van het gebouw, en hebben daarom een beroep gedaan op de burgemeester en de raad van Zwolle om hulp. Ze willen een duurzame, toekomstbestendige oplossing voor het internaat dat volgens hen een belangrijke rol speelt in de verbinding tussen de schippers en de stad.

De Zwolse partijen CDA, ChristenUnie en D66 roepen het college op het voortouw te nemen om te komen tot een mogelijke oplossing.

Dit is een Focus-premium artikel.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button