KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Studenten Zone.college maken en showen ‘draagbaar bruidswerk’ op Floriade

Zwolle – Derdejaars studenten van de mbo-opleiding Bloem, groen & styling (naam voor de opleiding is nu Green design) waren afgelopen woensdag druk aan het werk op de Floriade. Voor hun laatste integrale opdracht maakten ze een draagbaar bruidsarrangement.

De opdracht

De studenten kregen de opdracht om een bruidsarrangement te maken dat past bij een modeontwerper. Het arrangement moest als sluitstuk bij en bruidsjurk tijdens een modeshow gedragen kunnen worden. En het mocht geen boeket zijn, maar een hoofddecoratie, lichaamsdecoratie of losse accessoire.

De Floriade

De studenten gingen op het terrein van de Floriade aan de slag met de opdracht. Dit deden ze in ‘The Green House’ de plek om noviteiten te tonen aan het publiek. Toen de arrangementen klaar waren liepen de studenten over het terrein van de Floriade om hun werk aan bezoekers van de Floriade te laten zien. Karin Pullen, voorzitter van het College van Bestuur van Zone.college: “Wat een feest om onze studenten te ontmoeten op de Floriade. Ik ben onder de indruk van hun vakmanschap en creativiteit. Ook de bezoekers van de Floriade waren vol lof over de fantastische creaties en vroegen spontaan om selfies met onze studenten. Een terecht compliment voor zowel onze studenten als onze collega’s!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button