KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Het digitale startpunt voor een dementievriendelijk Zwolle!

Zwolle – Zwolle telt ruim 1800 mensen met dementie en hier komen er steeds meer bij. Een gevolg is dat steeds meer Zwollenaren te maken krijgen met dementie. Zwolle wil juist dáárom een dementievriendelijke stad zijn. ZwolleDoet!, Wijz Welzijn en SamenZwolle zijn hier gezamenlijk mee aan de slag gegaan. Daarom is er op SamenZwolle een pagina gecreëerd voor alle Zwollenaren die te maken hebben óf krijgen met dementie. Nieuw aanbod wordt op deze pagina geplaatst, zo zal de pagina zich steeds meer vullen in de toekomst.

Neuropsycholoog Erik Scherder onthult het digitale startpunt

Dementie. Een ziekte die schade veroorzaakt aan de hersenen. Informatie die niet goed meer wordt verwerkt en simpele dagelijkse taken die minder goed of niet meer uitgevoerd kunnen worden. Neuropsycholoog Erik Scherder weet heel veel over het brein en heeft hier tijdens de Vitaal & Veilig Thuis dag op 25 april in de Spiegel levendig over verteld. Hij benadrukt de meerwaarde van een dementievriendelijke stad en heeft tijdens zijn lezing aan 1.200 senioren de pagina samenzwolle.nl/dementievriendelijk onthuld. Dat is dementievriendelijk!

SamenZwolle

SamenZwolle is een online sociaal platform waarop Zwollenaren én professionals actief zijn. Op SamenZwolle vind én plaats je alles wat je voor en met elkaar kunt doen in Zwolle of wijk. Via de sociale kaart vind je informatie over diverse onderwerpen en betrokken organisaties (taal, maatjes, zinvolle daginvulling etc.). Het gaat van vrijwilligerswerk bij verschillende Zwolse organisaties, tot gezellige en interessante activiteiten in de buurt en hulp- en klusvragen van Zwollenaren, stichtingen en verenigingen.

Dementievriendelijk Zwolle

Meer weten over dementie? Dan is samenzwolle.nl/dementievriendelijk dé plek om daar alles over te vinden! Alle (Zwolse) initiatieven, organisaties en andere onderwerpen die met dementie te maken hebben, gebundeld op een pagina. Dementievriendelijke activiteiten en – vrijwilligersvacatures vind je hier ook!

Gerelateerde artikelen

Back to top button