BinnenstadKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Stratenfestival Zwolle gaat door zonder hoofdpodium

Zwolle – Het Stratenfestival Zwolle gaat door met een nieuwe organisatie. Het hoofdpodium wordt echter niet meer opgenomen in de programmering

Bij de berichtgeving over deze veertigste editie van het festival in de media werd al opgemerkt dat de organisatie van zo´n groot evenement nogal wat inspanning vraagt.  Om die reden kan de organisatie niet langer gedaan worden door vrijwilligers.

Het bestuur van het Stratenfestival Zwolle wilde de verantwoordelijkheid voor alle podia in de binnenstad niet langer dragen. “Er komt heel veel bij kijken zoals de veiligheidsregels en de vergunningen. Er moet iets veranderen,” stelde de Stichting Stratenfestival. Het bestuur van de HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle) heeft nu besloten het stokje over te nemen.

Geen hoofdpodium

Om het geheel goed te kunnen organiseren is er dit jaar voor gekozen het hoofdpodium niet op te nemen in de programmering. Wel zijn er diverse podia in de binnenstad. Stichting Stratenfestival betreurt het sneuvelen van het hoofdpodium. Voor hen was dit het hart van het festival. De stichting begrijpt de keuze: “Het is een fijn Zwols feestje. We willen graag medewerking verlenen aan de nieuwe organisatie. Tenslotte is de HESZ geen vreemde voor ons.”

In een gesprek in de Hofvlietvilla met voorzitter Ton Kolman, penningmeester John van Dinther van de Stichting Stratenfestival en binnenstadmanager Aukje Grouwstra van het ZwolleFonds is geconcludeerd dat de overdracht goed afgerond moet worden.

“Het is belangrijk dat dit feestje voor alle Zwollenaren en de binnenstad door kan gaan. Daarna willen we in overleg bekijken hoe we afscheid kunnen nemen. We hebben ons al die jaren met hart en ziel ingezet en maken nu ruimte voor anderen die het stokje over willen nemen, dat is het belangrijkste. Het afscheid nemen komt daarna,” aldus de Stichting Stratenfestival

Gerelateerde artikelen

Back to top button