EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Er komt een Kattencafé met de naam Skatjes in centrum Zwolle

Half augustus gaat de zaak open

Zwolle – Er komt een kattencafé in het centrum van Zwolle. Initiatiefnemer Corinna Schat heeft net de huurovereenkomst getekend voor het pandje aan de Korte Smeden 18 in de binnenstad. Met een crowdfundingsactie heeft het tweetal het benodigde geld weten binnen te halen. Het is de bedoeling dat het café half augustus opengaat.

Positieve reacties

Een kattencafé is een plek waar mensen kunnen ontspannen en daarnaast nog kunnen knuffelen en spelen met deze harige viervoeters. Het welzijn van de katten, afkomstig uit het asiel, staat altijd centraal. Hierdoor is het niet zomaar een café en daarom zullen er strikte huisregels komen waardoor het ontspannen is voor mens en dier.

Ook zullen er strenge hygiëne eisen worden gesteld. Zo zal de keuken afgesloten zijn door een sluis en is deze niet toegankelijk voor de dieren. Corinne was bij het starten van de crowdfundingsactie al positief gestemd over het beginnen van het café. ” Als ik kijk naar alle positieve reacties die ik krijg, dan denk ik echt dat ik kan voldoen aan een behoefte van veel mensen.”

Crowdfunding

Om te kunnen starten met het kattencafé was geld nodig. Naast eigen spaargeld is Corinne daarom een crowdfundingactie gestart om het resterende bedrag van twintigduizend euro op te halen. En dat is nu gelukt. Het grootste gedeelte van het geld zal worden geïnvesteerd in de verbouwing van het pand.

Gerelateerde artikelen

Back to top button