112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Update: Storing straatverlichting verholpen

Foto © Hugo Janssen

Update:

Zwolle – Zwolle heeft niet alleen last van een aanwakkerende storm. Ook de straatverlichting doet het in delen van de stad niet. Het is inmiddels de tweede achtereenvolgende avond dat er problemen zijn met de straatlantaarns.

Op dit moment zijn de lichten, voor zover ons bekend, uit in Stadshagen, Westenholte, Holtenbroek, Aa-Landen, de Emmawijk en Dieze. Ook in Deventer hebben ze een probleem met de straatverlichting.

Ook zaterdagavond deed in delen van Overijssel en Drenthe de openbare verlichting het niet door een storing. De problemen zijn toen rond 17.30 uur begonnen en in de loop van de nacht hadden monteurs alle straatverlichting met de hand weer ingeschakeld. Het probleem zat hem in het zogenoemde TF-signaal. Dat is een techniek die wordt gebruikt om de openbare verlichting aan of uit te zetten. Door een signaal springen de lampen aan, maar door een defect aan de zender ging dit op een paar plekken niet goed. Dat de lantaarns het zaterdagavond niet deden had tot gevolg dat zondag overdag de openbare verlichting op sommige plekken de gehele dag bleef branden totdat de TF-zender gerepareerd is.

“Het is nog onbekend wanneer de zender is gerepareerd,”, meldde Enexis vandochtend op Twitter nadat meerdere mensen melding maakten van overdag brandende straatlantaarns. Rond zeven uur vanavond meldde Enexis dat ze bezig zijn met de nieuwe storing en hopen dat deze zo spoedig mogelijk verholpen kan worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button