Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Stint, Segways en e-steps binnenkort kentekenplichtig

Zwolle- Je ziet ze regelmatig in het Zwolse straatbeeld, de elektrische steps, de Segways en de Stints. Nu nog zonder kenteken maar dat gaat veranderen.

Een nieuw wetsvoorstel maakt een einde aan de onduidelijkheid over deze bijzondere categorie bromfietsen op de weg. Voertuigen zoals de elektrische step, de segway en de BSO-bus (voorheen Stint) moeten binnenkort een kenteken hebben om te mogen rijden. Dat heeft demissionair minister Harbers vrijdag bekendgemaakt.

Volgens Harbers zijn er veel nieuwe en innovatieve voertuigen op de markt, maar zijn die niet allemaal goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Met een kenteken kunnen de handhavers makkelijker controleren of een voertuig aan de veiligheidseisen voldoet. “En dat is onwenselijk, want niet goedgekeurde voertuigen zijn niet veilig genoeg bevonden”, zegt Harbers.

De datum waarop het kenteken verplicht wordt, is nog niet vastgesteld. Er komt een overgangsperiode van een jaar waarin eigenaren van bestaande bijzondere bromfietsen hun voertuig kunnen registreren en voorzien van een kenteken. Hoe het kenteken eruit gaat zien, wordt nog nader bepaald. Harbers zegt dat hij rekening zal houden met de beperkte ruimte op sommige voertuigen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button