FilmKabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Start voorverkoop Fraterhuis Academie

Zwolle – Filmtheater Fraterhuis staat weer aan het begin van een nieuw seizoen van de Fraterhuis Academie. Heel veel zaterdagochtenden boordevol inspiratie en mooie verhalen.

Ze trapt af op zaterdag 7 oktober 2023 af met een speciale opening waarin ze zich samen met het publiek afvraagt ‘Nieuws; wat klopt er nog?’ Gasten uit de landelijke journalistiek nemen iedereen mee in het proces van beïnvloeding door beeld, geluid en tekst. Welke keuzes worden er gemaakt en wie maken die keuzes? Een week later is de winnaar van de Zilveren Camera 2021 te gast. De maker van de iconische foto ‘Pieter Omtzigt functie elders’ komt vertellen hoe een politieke foto meer kan laten zien dan wat er gebeurt.

Grenzeloze filmcultuur

En er is meer … Ze bespreekt de grenzeloze filmcultuur uit landen in het midden van de actualiteit, zoals India, Zweden en Finland. Ze presenteert bijzonder talent en vakspecialisten uit Zwolle die een bijdrage leveren aan een film of documentaire. De huisdocenten Luiten en Hoogenbosch zijn er met nieuwe colleges over film en verbeelde geschiedenis. Er is speciale aandacht voor (film)verhalen zoals De Kameleon die al generaties meegaan én verbinden. En in december komt de leukste filmquiz van Nederland (Dial Q) naar Zwolle!

Tot slot … Is er een serie van drie, afzonderlijk te volgen, lezingen over de rol en positie van de vrouw voor en achter de camera’s van de filmwereld. Ter aanvulling op deze cursus vertoont het Fraterhuis in die periode films van de besproken vrouwelijke regisseurs. Natuurlijk heeft ze de komende tijd nog meer verrassingen in petto, maar laat je alvast inspireren en bestel nu je kaarten in de voorverkoop.

Prijzen & zo

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

Fraterhuis Academie Celekwartier

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in haar filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button