EconomieKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stadkamer zoekt 50.000 euro via crowdfunding

Zwolle – De Stadkamer Zwolle wil via crowdfunding 50.000 euro binnenhalen voor de realisatie van hot-spots in haar toekomstige pand. Ze doet dit via een actie op de crowdfundingssite van het Zwolse bedrijf Love to Fund. De actie ‘Wordt Stadkameraad’ moet in ieder geval 25.000 euro opleveren wil zij geslaagd zijn.

De Stadkamer huurt haar toekomstige locatie aan de Zeven Alleetjes van de gemeente Zwolle. Dit betekent dat Stadkamer zelf verantwoordelijk is voor de inrichting. Uit eigen middelen en met de opbrengst van de oude locatie komt de ‘bibliotheek en cultuureducatie’organisatie al een heel eind. Het inrichtingsbudget is echter niet voldoende om alle plannen te realiseren. De nieuwe Stadkamer krijgt 15 hotspots. Hotspots zijn bijvoorbeeld een Voorleeshoek en een Makkelijk Lezen Plein voor kinderen, een Doehoek, Huiswerklokaal, een Oefenruimte, een Taalpark of een Werkinfopunt.

Bij de inrichting van onderstaande drie hotspots heeft de Stadkamer een externe financiële investering nodig. Het gaat om een uitnodigende leesplek en veilige doehoek voor de jongste kinderen, een ‘iedereen doet mee’  hoek voor taal en digitale ondersteuning en een ‘huiskamer’ podium voor amateurkunstenaars. Totale kostenplaatje is 50 mille. Als tegenprestatie krijgen de investeerders een uitnodiging voor de feestelijke opening tot en met workshops.
De eerste investeerders hebben zich al gemeld. Zo heeft de Rabobank IJsseldelta € 2.500,- gedoneerd voor de hotspot Jong geleerd, oud gedaan.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button