MuziekNieuws uit ZwolleTV KortVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO 1500 belangstellenden voor buitenconcert ‘Wuivend riet’ uiterwaarden Zwolle Zuid

Zwolle – Er waren zaterdag heel wat mensen op de been in de uiterwaarden van Zwolle. Bij de nieuwe nevengeul langs de IJssel bij Zwolle Zuid werden zaterdagavond 2 oppenluchtconcerten gegeven.

Meer dan 170 muzikanten van meerdere muziekverengingen deden mee. De musici, die zich op vlonders verspreid over de buitenwaard hadden opgesteld, brachten een kakafonie aan geluiden. ‘Het moet als het ware een soort echo zijn’ vertelt één van de muzikanten. ‘De ene groep zet in, waarna je met je eigen geluid mag reageren’. Met het concert werd het buitenwaardgebied Schelle / Oldeneel ter verbreding van de IJssel ingeluid.

Het evenement kwam, naast op initiatief van Buurtvereniging Schelle Oldeneel, tot stand dankzij ondersteuning van de Provincie Overijssel, Waterschap Drents Overijsselse Delta, Hogeschool Windesheim, College Greijdanus, Buurtschap IJsselzone, Buurtvereniging Zwolle Zuid en Niek van der Sprong Culturele Producties.

Er deden verschillende muziekverenigingen mee waaronder de Zwolse Harmonie, Euphonia Wilsum, de Christelijke Muziekvereniging Hattem, De Bazuin Zwolle en Excelsior Westenholte.

Het concert duurde ongeveer anderhalf uur, waarbij het slotakkoord werd ingezet op een pontonschip op het water.

Gerelateerde artikelen

Back to top button