Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Spencer Roozeboom is eerste Klimaatburgemeester van Zwolle

Zwolle – Spencer Roozeboom (38) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Zwolle noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor zijn medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Spencer Roozeboom de inwoners van Zwolle inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor zijn benoeming ontving Spencer een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die hij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat hij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Zwolle.

142 Klimaatburgemeesters in Nederland

In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Spencer uit gemeente Zwolle is één van hen. Met zijn eervolle benoeming hoopt hij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Spencer is veel met het klimaat bezig en hoopt met zijn duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie.

Spencer Roozeboom: “Ik ben initiatiefnemer van acht verschillende duurzame initiatieven van de realisatie van een bos tot talloze bewonerscollectieven met enorme impact. In 2018 is ons huis uitgeroepen tot het meest duurzame huis van Nederland. Op dit moment probeer ik het Stadshager Bos te realiseren, een bos van, door en voor bewoners van Zwolle.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button