Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

SP voorstel voor Kindpakket minima in Zwolle aangenomen

Bij de behandeling van de begroting voor de gemeenten Zwolle voor 2016 heeft de gemeenteraad unaniem het voorstel van de SP voor een ‘kindpakket’ aangenomen. Het gaat hierbij om een kindpakket voor kinderen die in een minimapositie opgroeien. Een dergelijk pakket is al in 2013 door de kinderombusman aan gemeenten geadviseerd.

3000 kinderen in armoede

Zwolle kent inmiddels 3000 kinderen in armoede. De afgelopen 4 jaar is dit aantal met 25% gegroeid.
De SP vindt dit een onacceptabele situatie. Uit tal van onderzoeken blijkt dat structurele armoede voor kinderen slecht is voor hun ontwikkeling en vaak leidt tot isolement.

Andere gemeenten, zoals bijvoorbeeld Amsterdam, organiseren een jaarlijks ‘kindpakket’ waarbij kinderen die in armoede opgroeien jaarlijks bijvoorbeeld kleding of speelgoedbonnen krijgen. De SP wil iets vergelijkbaars in Zwolle en heeft daarvoor een voorstel gedaan. Dat is nu dus aangenomen.

SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: “De situatie van kinderen in armoede in de stad is echt schrijnend. Hier kunnen en moeten wij als overheid meer doen. Een kindpakket lost niet alle problemen op, maar kan voor deze kinderen wel net een extra steuntje zijn als ze dat nodig hebben.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button