Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Slechte start voor CSV’28

Zwolle – Na meerdere oefenwedstrijden stond zaterdagmiddag het eerste echte duel op het programma. Thuis moest CSV’28 voor de beker aantreden tegen sc. Lemele.

Verslag: Maurits Vermeulen
Foto’s: Hans Smit

CSV’28 startte goed met combinatievoetbal en nam het initiatief. Joram van der Meer raakte de lat en Yoshua Gerritse kopte uit een voorzet van Gino Anasagasti over. Na een kleine 20 minuten werd Lemele voor het eerst gevaarlijk. Uit een hoekschop kopte hun aanvoerder via de lat over. Even later was doelman Tim de Groot attent toen hij ver uit zijn doel komend, een diepe bal die bestemd was voor het spitsenduo van Lemele, wegschoot. Pogingen van Brian Lachenal (naast) en Zappa van Raalte (voorlangs) misten precisie. Vlak voor rust voorkwam Drazic Rijksen ten koste van een overtreding dat Lemele zou scoren. Uitstel van executie want uit de vrije schop schoot Remon Kleinluchtenbeld wel raak (0-1).

Na de thee een identiek beeld. Lemele speelde gedreven en CSV’28 volhardde in een mat spelletje met veel ballen breed en weinig diepgang. CSV’28 wekte soms de indruk er niet echt voor te willen gaan om wat aan de stand te doen, maar na 10 minuten gebeurde dat toch. Uit een afgeslagen hoekschop schoot Zappa van Raalte raak in de lange hoek (1-1). De thuisclub genoot niet lang van dit doelpunt want drie minuten later werd van de linker vleugel een bal over ‘de hele’ naar de vrijstaande Rechterspits Yoran Bakhuis gebracht en die schoot raak (1-2).

Trainer Berry Mulder bracht nog wel drie verse krachten binnen de lijnen maar die konden het tij ook niet keren. En toen 10 minuten voor tijd een vrijwel identieke goal als de tweede viel (Yoran Bakhuis 1-3), was het duel min of meer gelopen. Tim de Groot zorgde er met een goede redding voor dat de marge niet nog verder opliep en aan de andere kant werd een kansrijke voorzet van de ingevallen Mustafa Kafali door de complete aanval van CSV’28 gemist.

Aanstaande zaterdag is het tweede bekerduel in en tegen Oene. Aanvang om 14.:30 uur.