Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Schellerhoeve heeft er een insectenhotel en een bloemenlint bij

Vanmiddag hebben kinderen bij  wijkboerderij de Schellerhoeve in Zwolle-Zuid bloemenzaadjes gezaaid voor het Bloemenlint.

Een bloemenlint is een aaneengeschakelde ketting van tuinen, perken, boomspiegels en braakliggende stukken grond met kleurrijke bloemen waar insecten zoals bijen en vlinders van houden. Hiermee is er in Zwolle extra voedsel te vinden voor bijen en alle kleurrijke bloemen geven de stad ook een vrolijke uitstraling.

De meeste bijen die hier op af komen behoren tot de solitaire bijen. Deze zijn vooral alleengaand en steken niet.

Insectentuin op de Schellerhoeve

Nieuw bij wijkboerderij de Schellerhoeve is de insectentuin. Hierin staat een groot bijenhotel en twee hommelkasten die door de timmerlieden van het Schuurtje van Zuid zijn geplaatst. Met vereende krachten hebben de mensen van de bijenteeltvereniging, RIBW, de bloemenpluktuin, de permacultuurtuin en de natuurlijke speelplaats deze insectentuin weten te realiseren. Tijdens de feestelijke opening van het bloemenlint, openden de initiatiefnemers ook de nieuwe insectentuin.

Groene Loper Zwolle

Het aanleggen van het bloemenlint is de eerste activiteit die groene initiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Zwolle. De Groene Loper Zwolle heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle.

 

insectenhotel Schellerhoeve

Gerelateerde artikelen

Back to top button