Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Samenwerken aan een beter voetbalklimaat in Zwolle

Zwolle – Vandaag is door wethouder sport, René de Heer, in Zwolle, het startsignaal gegeven voor de unieke samenwerking tussen VTON (Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland), SportService Zwolle en acht Zwolse voetbalverenigingen. Met als gezamenlijk doel: “het verbeteren van het voetbalklimaat in Zwolle.”

Bij de aftrap geeft René de Heer aan dat door middel van deze samenwerking alweer een stap in de goede richting van Zwolle als vitale stad is genomen. Een stad kan alleen maar vitaal zijn wanneer de sportverenigingen ook vitaal zijn.

“Door deze unieke samenwerking brengen we de kwaliteit van het voetbalklimaat binnen de Zwolse voetbalverenigingen op een hoger niveau.” Zo besluit de Heer.

Het ontstaan van de samenwerking tussen SportService Zwolle, VTON en de voetbalverenigingen

SportService Zwolle heeft als taak het verbeteren van de kwaliteit van het sport en beweegaanbod, het verhogen van de sportparticipatie en het versterken van de sportinfrastructuur. Om deze doelstellingen te realiseren is het van essentieel belang dat er een constructieve en structurele samenwerking is met de sportverenigingen in de stad.

VTON is een perfecte tool om op een vrij simpele manier alle trainers/ vrijwilligers toe te rusten met een didactische voetbalmethodiek. Deze gebruiksvriendelijke digitale methodiek sluit aan bij de eisen van SportService Zwolle betreffende een kwalitatieve doorgaande leerlijn. Door VTON in te zetten bij acht Zwolse voetbalverenigingen wordt er een enorme impuls gegeven aan de kwaliteit van het aanbod bij de jeugdopleiding.

Dick Bremmer (Hoofd opleidingen van voetbalvereniging WVF) geeft aan: “VTON in combinatie met de ondersteuning en scholing van SportService Zwolle is voor ons de perfecte tool. Elke vrijwilliger/ trainer die op het veld staat met jeugdvoetballers wil graag een leuke en kwalitatief goede training kunnen verzorgen. Het is belangrijk om jonge spelers te laten ervaren hoe geweldig het is om deel uit te maken van een team; leren, plezier en gezond bewegen! Elk kind heeft recht op leuke leerzame trainingen.”

Zoals Bremmer al aangeeft speelt SportService Zwolle naast alleen de app, van VTON, ook in op “hoe” de trainers de training aan kunnen bieden. Dit door het pedagogisch klimaat van de jeugdopleiding te koppelen aan de methodiek van VTON. Resultaat is dat er op beide aspecten ingezet wordt, wat resulteert in betere trainers/ vrijwilligers die met meer plezier voor de groep staan en langer behouden blijven voor de vereniging.

“Door de kracht van alle partijen samen te voegen is er een dusdanig sterk aanbod neergezet waarmee het voetbalklimaat in Zwolle verbeterd wordt. Dit is de toekomst. Het mooie aan deze combinatie is, is dat er geïnvesteerd wordt in breedtesport. Niet alleen de selectie, maar alle jeugd tot en met 18 jaar.” aldus Roger Knoops, manager van SportService Zwolle.

bevestiging-samenwerking-ssz-en-rene-de-heer

Gerelateerde artikelen

Back to top button