Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum thuis tegen taai KHC

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen KHC, een opponent waar de Zwollenaren vorig seizoen slechts één puntje tegen pakten en die ook nu al weer heeft laten zien goed uit moeilijke situaties terug te kunnen komen.
“Er zit pit in die ploeg, dus je weet dat we een zware pot krijgen. Maar dat is voor ons, zeker thuis, reden om extra gas te geven,” verzekert Berkum-verdediger Jason Huisman. “We hebben er een aantal nieuwe jongens bij en we spelen tot nu toe heel aardig. Er is altijd verbetering mogelijk, maar we zijn op de goede weg.”

Wisselingen

KHC eindigde vorig seizoen als zevende in de 1e Klasse D en kreeg daarna een groot aantal wisselingen in de selectie te verwerken. Zo verdween spits Tom Diender naar DOS Kampen en verkaste Leroy Knol naar Go-Ahead Kampen. Daar stond de komst van veel nieuwe spelers tegenover. Zo kwamen Hafid Lahzal en Jeffrey de Nooijer over van Dieze West en Yoshua van Marle en Kevin Olaria verruilden WHC voor KHC.

Met zoveel nieuwelingen duurde het even voor er een echt team stond en mogelijk daardoor verliep de oefencampagne stroef. KHC bewees afgelopen zaterdag echter in de eerste competitiewedstrijd op de goede weg te zijn door het sterke Nunspeet met 3-2 te verslaan. De Kampenaren kwamen na ruim 20 minuten op 1-0 door een fraaie treffer van Karim Gabara, maar lieten Nunspeet door zwak verdedigen terug komen tot 1-1 en 1-2. Direct daarna was het echter alweer gelijk door Hafid Lahzal en vervolgens schoot uitblinker Gabara zijn ploeg met een fraaie vrije trap zelfs naar 3-2. “Met de moraal en de veerkracht zit het wel goed in dit elftal,” stelde KHC-trainer Herman Oosterhaar vast.

Prima voorbereiding

Berkum kende een prima voorbereiding op de nieuwe competitie en ging zaterdag ook goed van start met een 1-3 winst bij Vroomshoopse Boys. Daar hadden de Zwollenaren het eerder nog wel eens moeilijk, maar daar was vorige week niets van te zien. Berkum deelde vanaf de aftrap de lakens uit en had bij rust de wedstrijd al beslist door een eigen doelpunt van Vroomshoopse Boys en goals van Mehran Ali Pour Asli en Marc van der Meulen. In de tweede helft was Berkum opnieuw dominant en werden er opnieuw de nodige kansen gecreëerd. Die werden echter niet benut en Vroomshoopse Boys kwam, na een niet bestrafte overtreding op Berkum-verdediger Jasper Bremmer, zelfs nog terug tot 1-3. Ook daarna kwam de Zwolse winst echter geen moment in gevaar. “We waren op alle fronten beter,” constateerde de nieuwe Berkum-trainer Arno Hoekstra.

Berkum en KHC zullen de goede lijn van hun eerste wedstrijden door willen zetten, dus er zal zaterdag door beiden ongetwijfeld met veel inzet worden gestreden. De streekderby op het Zwolse sportpark De Vegtlust wordt geleid door scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten, die om 14.30 uur af zal laten trappen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button