Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Samen wonen in het SamSam huis in Dieze West

Zwolle – In de Albert Cuypstraat in Dieze West levert men binnenkort het SamSam huis op. Er zijn nog een aantal appartementen te huur. Het gebouw bestaat uit 20 appartementen op de 1e en 2e verdieping en is geschikt voor 55-plussers die zelfstandig willen wonen, maar toch samen. Want in het SamSam huis heeft de bewoner een eigen appartement met een slaapkamer, badkamer en kleine keuken. De grote woonkamer, keuken, logeerkamer en een balkon worden gedeeld met de andere bewoners. Zo is er altijd iemand in de buurt om te helpen, samen te koken of voor een gezellig praatje.

Hoe ziet het woongebouw eruit

Op de begane grond zijn 10 zelfstandige appartementen zonder gezamenlijke ruimtes. Deze worden verhuurd aan 45-plussers. Op de 1e en 2e verdieping zijn er 20 appartementen voor alleenstaande 55-plussers, verdeeld over 4 blokken van 5 appartementen. Bewoners wonen zelfstandig, maar delen ze ook ruimtes. Het appartementengebouw heeft een lift en is toegankelijk voor mensen in een rolstoel of rollator. Toekomstbestendig dus. Wie eerst een kijkje wil nemen, kan via woningcorporatie SWZ een rondleiding krijgen, www.swz.nl

Ontmoeten en voorstellen

Wie in het SamSam huis wil wonen kan zich aanmelden. Daarna krijgt de geïnteresseerde een gesprek met een medewerker van SWZ en de bewoners van het SAMSAM huis. Je kunt het zien als een soort sollicitatiegesprek. Omdat je samen verschillende ruimtes deelt, is het belangrijk dat bewoners elkaar leren kennen en dat er een klik is.

Aandacht voor duurzaam wonen

In het nieuwe gebouw zijn bij de bouw bestaande materialen uit oude woningen hergebruikt en ook de nieuwe keukens zijn zoveel mogelijk circulair gemaakt. Dat wil zeggen dat ze eenvoudig weer uit elkaar gehaald en hergebruikt kunnen worden. Ook liggen er zonnepanelen op het dak en wordt het regenwater opgevangen om zware regenbuien te kunnen verwerken. Natuurlijk zijn de appartementen gasloos. Aan de buitenkant van het gebouw zijn vleermuiskasten geplaatst en de bomen en struiken die er al stonden zijn zoveel mogelijk weer herplant.

Gerelateerde artikelen

Back to top button