Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ruim 3 miljoen euro steun voor Fundatie, Zwolse Theaters, Hedon en het Fraterhuis

Zwolle = De Fundatie, Zwolse Theaters, Hedon en het Fraterhuis krijgen financiële hulp van het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle. Deze week hebben zij te horen gekregen dat hun aanvragen voor steun zijn toegekend. De steunmaatregelen zijn bedoeld om te voorkomen dat deze instellingen door de coronacrisis klappen krijgen, die ze niet meer te boven komen. Het geld wordt ingezet om deze zware maanden door te komen en voorbereidingen te treffen voor het nieuwe seizoen.

3 miljoen euro

De gemeente heeft in juni gebruik gemaakt van de mogelijkheid die het Rijk bood om via cofinanciering de grootste culturele instellingen in Zwolle te ondersteunen. Ook de provincie doet mee in deze cofinanciering. Het Rijk heeft bepaald dat de Fundatie, Zwolse Theaters, Hedon en het Fraterhuis van nationaal belang zijn en daarom in aanmerking konden komen voor de steunmaatregelen. Het gaat in totaal om ruim 3 miljoen euro.

Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga

Veel moois voor nieuw seizoen

Wethouder Cultuur, Monique Schuttenbeld: ‘Ik ben ontzettend blij dat onze Zwolse culturele instellingen deze financiële steun ontvangen. Het geeft lucht in moeilijke tijden. Hiermee wordt ook onderstreept hoe belangrijk onze culturele instellingen zijn. Niet alleen voor Zwolle en de regio, maar ook voor Nederland. Ik weet zeker dat het toegekende geld ertoe bijdraagt dat er voor nu, maar ook voor het nieuwe seizoen weer heel veel moois te beleven valt in Zwolle.’

Vitaliteit en veerkracht

De culturele sector van Zwolle is van groot belang voor de stad. Zwolle heeft een cultureel aanbod dat het leven van de inwoners verrijkt, kleur geeft en verbindt. Cultuur maakt ook dat Zwolle aantrekkelijk is voor bezoekers en als woon- en werkstad. Hiermee is de culturele sector een onmisbare factor in economisch opzicht. Een belangrijk fundament onder de vitaliteit en veerkracht van Zwolle.

Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button