Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Roeispektakel in de binnenstad: Volvo Zwolse Grachtenrace

Zwolle – Op zaterdag 18 juni gaan 70 roeiteams de strijd met elkaar aan tijdens de Volvo Zwolse Grachtenrace. Het sportieve evenement wordt na 2 coronajaren dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd. “Het is daarom toch een speciale editie. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om de roeiers vanaf de kant aan te moedigen”

De start en finish van de sloeproeirace vinden dit jaar weer plaats bij Brasserie Hofvlietvilla. “Dat is een prachtige locatie, zowel voor de roeiers als voor de toeschouwers”, zegt Marije. “Met onder andere Dj Etienne, die zorgt voor een muzikale noot wordt het een sportieve én feestelijke dag. We verwachten dan ook veel toeschouwers in en rond de Zwolse grachten. Namens de gehele organisatie spreken we daarom ook een dankwoord uit richting de omwonenden.”

Samenwerking Volvo Nieuwenhuijse

Dat het Zwolse sportevenement een waar fenomeen is geworden onder roeiers, blijkt wel uit het feit dat de inschrijving dit jaar alweer snel vol was. “Daar zijn we enorm trots op. Net zoals we trots zijn op onze samenwerking met Volvo Nieuwenhuijse. Als gevolg daarvan draagt de sloeproeirace de naam Volvo Zwolse Grachtenrace.”

Het evenement wordt sinds de start georganiseerd vanuit de Stichting Zwolse Grachtenrace. Het bestuur wordt gevormd door Marijke Sterkenburg, Sandra Oldengarm en Marije van de Bor. Sandra: “Als organisatie kunnen we niet zonder samenwerkingen met onze sponsoren en natuurlijk ook niet zonder alle vrijwilligers. Het is mooi om te zien dat wij als bestuur, met een pure passie voor de sport, mensen en bedrijven om ons heen hebben die er samen een succes van willen maken.”

Borg naar Blue Atlantics

Elk team betaalt inschrijfkosten + borg om deel te nemen aan deze race. De borg kan dit jaar gedoneerd worden aan de Blue Atlantics. Dit Zwolse damesteam, dat ook uit de sloeproeiwereld komt, gaat in december 2023 deelnemen aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge. Een roeiwedstrijd van 5000 km over de Atlantische oceaan. Hiermee willen ze geld op halen voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur en het Vergeten Kind. Met deze donatie help je de Blue Atlantics aan de start te verschijnen.

Route van de race en prijsuitreiking

De in totaal 600 deelnemers roeien een race van 15,15 kilometer. Het keerpunt bevindt zich bij Mastenbroekerbrug op het Zwarte Water, vlakbij Stadshagen. De heren starten in de ochtend en de vrouwen in de middag. Om 10.45 uur geeft Ton Kolman van Brasserie Hofvlietvilla het startschot. Rond 12.45 uur finishen de laatste herensloepen.

De vrouwenrace begint om 13.15 uur en de laatste sloepen zullen rond 15.30 uur de finish passeren. De prijsuitreiking vindt plaats om 18.00 uur bij Brasserie Hofvlietvilla. Na afloop zal er nog nagepraat worden in het stamcafé de Hetebrij aan de Nieuwe Markt in Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button