Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rode geraniums en petunia’s sieren Café Stroomberg

Zwolle – Café Stroomberg aan de Diezerbrink staat er, ondanks de wegwerkzaamheden, weer fleurig bij. Maar liefst 400 perkplantjes staan te pronken in de nieuwe perkjes voor het bekende Zwolse etablissement. Mooi passend bij de rode markiezen aan de gevel van het café.

Ieder jaar stond de rotonde voor café Stroomberg vol in bloei. Dit voorjaar ging echter het verkeerspleintje op de schop. En toen er ook nog eens corona kwam was er weinig fleurigs meer over. Toen rondom café Stoomberg de nieuwe perken werden aangelegd, kwam Stroomberg eigenaresse Lilian in actie. Want de perkjes zouden pas beplant worden na de oplevering van de straat. En dat duurt nog een hele tijd.

Liliane vertelt: “Ik heb met de gemeente gebeld of we er wat mee mochten. En dan kon. Maar dan wel eenjarigen en geen zaden. Want volgend jaar worden de perken definitief beplant door de gemeente”. Na de toezegging ging Liliane aan de slag. “Ik hou van rood. Ik heb het rood van geraniums altijd al mooi gevonden. Dus die moesten er sowieso in. En van de petunia’s hadden ze alleen nog maar rode, witte en blauwe, dus werd het veel rood en wit en een beetje blauw”.

Na het halen van de perkplantjes is de hele familie van Liane er mee aan de slag gegaan. “Mijn man, mijn vader en opa en de kinderen hebben allemaal meegeholpen. We hebben het afgelopen zondag ingepland. De enige dag dat we gesloten zijn in de week. Dus toen kon het mooi. We zijn om 12 uur begonnen en zo rond 4 uur zaten alle plantjes in de grond.”

Wat betreft het ontwerp heeft Liliane hulp gehad van haar man. “Hij heeft groene vingers. Dus van hem komt een beetje het patroon. Twee stroken dezelfde kleur en dan weer een rijtje met wat anders. Uiteindelijk hadden we nog wat grijze plantjes over. Die hebben we dan maar diagonaal op de hoek gelegd. Dan komen de rijen ook mooi uit. ”

Niet alleen bij Stroomberg  zijn de perkjes gevuld. Ook een paar winkels verderop treffen we een perkje met roze bloemetjes aan. “Klopt zegt Liliane. We hebben als winkeliersvereniging ook al gevraagd of andere winkeliers ook wat plantjes in de andere perkjes in de straat willen zetten.” De café-eigenaresse krijgt in ieder geval op de Stroomberg perkjes goede reacties. “De mensen vinden het gezellig.”

 

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button