Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Repetitieproces Blue Town van start

Zwolle – Zwolse theaters biedt jongeren van 14 – 18 uit de regio Zwolle de mogelijkheid om onder professionele begeleiding een voorstelling te maken. Een proces waarin aandacht is voor de jongeren, wat hen bezig houdt en hoe ze dit kunnen vertalen naar een theatervoorstelling. Welk verhaal moet er volgens hen verteld worden?

Afgelopen dinsdagavond was de aftrap van het jongeren project BLUE TOWN. Ruim tien jongeren verzamelen zich de komende maanden iedere dinsdagavond in Werkplaats Odeon van Zwolse theaters. Onder begeleiding van theatermaker Jordy Roeten werken ze gezamenlijk toe naar een voorstelling die ze in december gaan spelen in de Dommerholtzaal.

Ze onderzoeken met elkaar waar de jongeren zich mee bezig houden en Jordy Roeten maakt van deze thema’s een knallende voorstelling met hen. Alle talenten van de jongeren krijgen een podium en plek in de voorstelling, welke ze in willen zetten is aan de jongeren zelf. De eerste avond was al een groot succes. Energieke jongeren vol met goede verhalen aldus Jordy Roeten. Een ding is zeker; alle jongeren spelen mee in de voorstelling! Dinsdag 22 september kan er nog een keer gratis gerepeteerd worden. Aanmelden kan via spelen@zwolsetheaters.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button