Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Maanden cel voor 34-jarige Zwollenaar die man met whiskyglas in gezicht sloeg

Zwolle – Een 34-jarige man uit Zwolle is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 1 maand voorwaardelijk met een proeftijd van 1 jaar. De rechtbank achtte bewezen dat hij, Etienne U uit Zwolle, op 21 november 2022 in een café in Zwolle opzettelijk een whiskyglas in de hals van het slachtoffer sloeg, waardoor deze ernstig gewond raakte. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar niet en hadden geen ruzie. Ze waren beiden dronken en kwamen elkaar tegen op de trap naar de wc.

Op 21 november 2022 bevond de verdachte zich samen met enkele collega’s in een café in Zwolle, waar ook het slachtoffer aanwezig was. Zowel de verdachte als het slachtoffer waren onder invloed van alcohol. De sfeer in het café was aangenaam tot aan sluitingstijd. Rond 02.40 uur liep de verdachte naar de wc op de eerste verdieping, waarvoor hij de trap moest nemen. Hij nam daarbij een whiskyglas mee in zijn rechterhand. Op de trap kwam hij het slachtoffer tegen, die de trap afkwam. Gedurende een zeer kort moment dat ze elkaar op de trap passeerden, sloeg de verdachte met volle kracht het slachtoffer in de halsstreek met zijn rechterhand, waarin hij nog steeds het whiskyglas vasthield. Hierbij brak het glas. Als gevolg hiervan liep het slachtoffer onder andere een snijwond van ongeveer zes centimeter links, net onder de onderkaak, op.

De rechtbank legde de verdachte een gevangenisstraf van 8 maanden op, waarvan 1 maand voorwaardelijk met een proeftijd van 1 jaar. Ook moet hij zich aan verschillende voorwaarden houden, zoals het volgen van een behandeling voor zijn alcoholprobleem, het meewerken aan middelencontrole en het ondergaan van gedragsinterventie. De reclassering zal toezicht houden op de naleving van de voorwaarden. De verdachte zat al sinds zijn aanhouding in voorarrest en zal dus nog 7 maanden in de cel moeten doorbrengen.

Dit is een Focus-premium artikel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button