Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Raad een zaad: open tuindag op De Nooterhof op zaterdag 4 september

Zwolle – De Nooterhof organiseert aankomende zaterdag een open tuindag. Op het doepark De Nooterhof zijn drie verschillende tuinen aangelegd. Een boerentuin, een kruidentuin en een moestuin. Op deze open tuindag kun rondkijken in deze natuurlijke omgeving en is er volop ruimte voor uitleg door de tuinmedewerkers.

Naast de kruidentuin is een demonstratie tafel waarop De Kruidwitch laat zien hoe je van de verschillende kruiden zelf huismiddeltjes kunt maken zoals zalfjes, oliën en kruidenmixen. Een leerzame kruidenspeurtocht kun je mee beleven. Op de stand van Velt in de moestuin kun je de tuin- en kookboeken inkijken en eventueel bestellen. Toets je kennis bij het herkenningsspel “Raad een zaad”. Voor de kinderen is er in het parkcomplex een grote waterspeeltuin en een speurtocht Belle de Bij.

De open dag is op zaterdag 4 september van 10.00 uur tot 15.00 uur, Locatie: De Nooterhof Goertjesweg 1. De toegang is gratis.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button