CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Problemen met huurbetalen? Geen huisuitzettingen en verlenging tijdelijke huurcontracten

Zwolle – Door de coronacrisis moet niemand op straat belanden. Dat vinden minister van Veldhoven van Milieu en Wonen en de verhuurdersorganisaties en brancheverenigingen (Aedes, IVBN, Kences, Vastgoed Belang). Ze hebben daarom afgesproken nu geen huisuitzettingen te doen. In Zwolle sluiten SWZ,Delta Wonen en Openbaar Belang zich aan bij dit beleid.

Ook komt de minister met een spoedwet om tijdelijke huurcontracten te verlengen. De Woonbond en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) ondersteunen dit.

Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat zo min mogelijk mensen op korte termijn in de financiële problemen komen. Voor huurders die ondanks die maatregelen niet de maandelijkse huur kunnen betalen, spannen verhuurders zich in om maatwerk te leveren. Daarnaast worden er gedurende de coronacrisis geen huisuitzettingen gedaan. Tenzij er evidente redenen zijn, zoals criminele activiteiten of extreme overlast.

Indien blijkt dat afspraken niet nageleefd worden of verhuurders die niet aangesloten zijn bij een verhuurderorganisatie toch overgaan tot huisuitzettingen is een wettelijke maatregel niet uitgesloten, aldus het ministerie.

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close