Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Prijsvraag ontwerp voetgangersplattegrond binnenstad

Zwolle – De gemeente Zwolle schrijft een prijsvraag uit voor het ontwerp van een aantrekkelijke plattegrond voor voetgangers in de binnenstad. Het maken van een nieuwe plattegrond is één van de acties van de gemeente om de voetgangersbewegwijzering naar en in de binnenstad te verbeteren.

De binnenstad van Zwolle wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. In de praktijk blijkt dat bezoekers het soms lastig vinden om de beoogde bestemming eenvoudig te bereiken. Ook worden aantrekkelijke routes niet gevonden. Om de gastvrijheid te verhogen laat de gemeente Zwolle een plattegrond ontwerpen die speciaal gericht is op gebruik door voetgangers.

De opdracht

Deelnemers aan de prijsvraag krijgen de opdracht een plattegrond te ontwerpen die aantrekkelijk en wervend is, en bezoekers helpt hun bestemming te vinden en te bereiken. De plattegrond moet hen tevens verleiden tot dwalen en het bezoeken van andere bestemmingen, waarbij ze ‘per ongeluk’ op aantrekkelijke, voor hen nog onbekende plekken komen.

Winnaar

Het winnende ontwerp wordt gebruikt in de nieuwe informatiezuilen die overal in de binnenstad komen en wordt digitaal beschikbaar gesteld voor iedereen die daar gebruik van wil maken. De winnaar wordt op 23 december 2016 bekendgemaakt.

Informatiebijeenkomst en rondleiding

Op dinsdag 13 september 2016 is er om 10.00 uur in het Stadhuis (Grote Kerkplein) een informatiebijeenkomst over de prijsvraag met aansluitend een rondleiding. Aanmelden is mogelijk tot en met 12 september via inkoop@zwolle.nl onder vermelding van ‘rondleiding prijsvraag’.

De volledige beschrijving van de prijsvraag is te vinden op www.zwolle.nl/prijsvraagplattegrond

Gerelateerde artikelen

Back to top button